Σοκ: Απαγωγή βρέφους από κρατικό μαιευτήριο στην Αθήνα

Από γνωστό κρατικό μαιευτήριο των Αθηνών 45χρονη μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 10 ετών, από προηγούμενους γάμους, απήγαγε νεογνό μόλις είχε γεννηθεί.

Απίθανες ιστορίες που συνήθως συναντάμε σε παλιές ταινίες του ασπρόμαυρου κινηματογράφου καταγράφονται στις δικαστικές αίθουσες. Ιστορίες που οι κινηματογραφικοί παραγωγοί της προηγούμενης γενιάς θα πλήρωναν αδρά τον σεναριογράφο.

Από γνωστό κρατικό μαιευτήριο των Αθηνών 45χρονη μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 10 ετών, από προηγούμενους γάμους, απήγαγε νεογνό μόλις είχε γεννηθεί. Το τύλιξε μέσα σε μια ζακέτα και έφυγε με ταξί για να το παρουσιάσει στον νέο σύντροφό της ως δικό της παιδί, καθώς εγκυμονούσε και απέβαλε, παρ’ όλα αυτά συνέχιζε να παριστάνει επί μήνες την έγκυο, μη θέλοντας να αποκαλύψει το γεγονός αυτό στον σύντροφό της.

Δείτε ακόμη Αγίος Ιάκωβος: Η προφητεία το 1991 για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια

Δύο μήνες μετά την είδηση της εγυμοσύνης της απέβαλε, γεγονός όμως που απέκρυψε από εκείνον «παρουσιάζοντας εξωτερικά εικόνα γυναίκας σε κατάσταση εγκυμοσύνης, καθώς είχε αρκετά περιττά κιλά και εμφανίζοντάς του σειρά πλαστογραφημένων σχετικών ιατρικών εξετάσεων, οι οποίες αφορούσαν προηγηθείσα εγκυμοσύνη άλλου τέκνου της».

Παράλληλα, 28χρονη γυναίκα αλβανικής καταγωγής έφερε στη ζωή (10.30 το πρωί) το δεύτερο παιδί της και οδηγήθηκε σε τρίκλινο δωμάτιο του πρώτου ορόφου του μαιευτηρίου.

Αμέσως μετά, της έφεραν το νεογέννητο κοριτσάκι δίπλα της, καθώς το μαιευτήριο αυτό ακολουθεί τη μέθοδο της παραμονής των νεογνών δίπλα στις μητέρες τους (rooming-in, κατά τον διεθνή όρο). Το βρέφος ήταν στο πρώτο κρεβάτι από την πόρτα εισόδου του δωματίου.

Στις 4.45 το πρωί, η λεχώνα αποκοιμήθηκε αφού θήλασε το βρέφος. Λίγη ώρα αργότερα, ένας περίεργος θόρυβος την ξύπνησε. Είδε μια σκιά στον διάδρομο και αντίκρισε κενό το καλαθάκι δίπλα της και το μόλις λίγων ωρών τέκνο της να έχει εξαφανιστεί. Πανικοβλημένη, έβαλε τις φωνές και βγήκε στον διάδρομο του μαιευτηρίου. Οταν επιβεβαιώθηκε ότι δεν είχε πάρει το μωρό κάποια από τις νοσηλεύτριες προκειμένου να το φροντίσει, σήμανε συναγερμός.

Δείτε περισσότερα στο Protothema.gr

Close