Απανωτά κύματα κακοκαιρίας! Από αύριο έρχεται χιονιάς!

Με δύο ισχυρά κύματα κακοκαιρίας μάς αποχαιρετά ο Νοέμβριος! Το πρώτο κύμα θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα και θα φέρει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ την Τρίτη θα κάνει την εμφάνισή του ο ρωσικός χιονιάς που θα ντύσει στα λευκά τα βουνά και θα συνοδευτεί από θυελλώδεις βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας κατά τουλάχιστον 8-10 βαθμούς Κελσίου.

Οπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η επιδείνωση του καιρού θα αρχίσει σήμερα από τις δυτικές περιοχές, όπου θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα κεντρικά ηπειρωτικά, ενώ αύριο θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα πνέουν νοτιάδες 5-7 μποφόρ, που θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία στα σημερινά επίπεδα, με μέγιστες τιμές τους 14 -15 βαθμούς στα βόρεια και τους 17-19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Βροχές και καταιγίδες

Τη Δευτέρα οι βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα δώσουν τη θέση του στον ρωσικό… χιονιά. «Από το βράδυ της Δευτέρας και κυρίως στην Τρίτη έρχεται ένα άλλο σύστημα από τη βορειοανατολική Ευρώπη, που θα φέρει χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά,

συμπεριλαμβανομένης της Πάρνηθας, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά και νότια. Παράλληλα, θα ενισχυθούν οι βοριάδες, που θα φτάσουν τα 8-9 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει τουλάχιστον κατά 8-10 βαθμούς Κελσίου» λέει ο κ. Καντερές.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί την Τετάρτη, που θα είναι η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας! Ενδεικτικά, στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6-7 βαθμούς! Την Πέμπτη τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές, αλλά το τσουχτερό κρύο θα παραμείνει και στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί παγετός.

Πηγή: madata.gr

Close