Κορονοϊός: Έρχεται καθολικό lockdown

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες  του MEGA  οδεύουμε  σε γενικό lockdown.

Αφού λοιπόν συνεχίζεται η αύξηση των κρουσμάτων του  Covid19 ξεπερνώντας τον αριθμό των 1.500 κρουσμάτων οδεύουμε σε  καθολικό lockdown της χώρας.

Πώς θα επιβληθεί το lockdown

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθηθούν. Δεν θα έχει σχέση με αυτό που είδαμε το Μάρτιο. Θα έχει κάποιες μικρές παραλλαγές.

 

Το πρώτο στάδιο προβλέπει πως από αύριο Πέμπτη η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο».

 

Δείτε επίσης : Σοκ: Άνδρας ασέλγησε σε γυναίκα την ώρα που κοιμόταν με τα παιδιά της

Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 «κόκκινο».

Το ρεπορτάζ θεωρεί δεδομένο πως θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών.

Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Τι θα κάνει η Ευρώπη

Το αν θα οδηγηθούμε σε ένα lockdown θα σχετιστεί και με το τι θα γίνει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Η Σύνοδος Κορυφής θα συγκληθεί αύριο Πέμπτη, 29/10. Ο Σαρλ Μισέλ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, έχει ήδη στείλει επιστολή προς τους Ευρωπαίους ηγέτες με την ατζέντα της Συνόδου.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη-μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου τίθενται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).47

Close