Backtoschool2023: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο 2023

Back to school 2023: Πότε ανοίγουν φέτος τα σχολεία τον Σεπτέμβριο του 2023; Αυτήν την ημερομηνία επιστρέφουν οι μαθητές Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου στα θρανία τους. 

Θέλετε να μάθετε πότε ανοίγουν τα σχολεία; Δείτε με μια ματιά τι ισχύει φέτος, στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί… Αλήθεια πότε ανοίγουν τα σχολεία; Υπάρχει κάποια στάνταρ ημερομηνία ή κάθε χρόνο ισχύει κάτι διαφορετικό; Ας δούμε!

Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο 2023

Κάθε χρόνο τα σχολεία ανοίγουν στις 11 Σεπτεμβρίου, εκτός αν πέφτει σε Σαββατοκύριακο οπότε ανοίγουν την πιο κοντινή εργάσιμη ημέρα. Φυσικά αυτό ισχύει για τους μαθητές, καθώς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στις θέσεις τους από την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους προκειμένου να προετοιμάσουν τα πάντα για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Backtoschool2023: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο 2023

Δείτε ακόμη Viral έχει γίνει φίδι στην Εύβοια που κάνει το μπάνιο του στη θάλασσα (Βίντεο)

Αυτό σημαίνει ότι:

Το διδακτικό έτος 2023-2024 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Η απόφαση αυτή αφορά τα δημόσια και ιδιωτικά:

• Νηπιαγωγεία

• Δημοτικά Σχολεία

• Γυμνάσια (ημερήσια και εσπερινά)

• Γενικά Λύκεια (ημερήσια και εσπερινά)

• Επαγγελματικά Λύκεια (ημερήσια και εσπερινά)

Πότε γίνεται ο αγιασμός στα σχολεία

Την πρώτη ημέρα κάθε διδακτικού έτους, η οποία όπως είπαμε για τους μαθητές είναι συνήθως στις 11 Σεπτεμβρίου, γίνεται ο καθιερωμένος αγιασμός, η ώρα του οποίου καθορίζεται από το εκάστοτε σχολείο.

Backtoschool2023: Πότε ανοίγουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο 2023

Δείτε ακόμη Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος το Σάββατο (5/8/2023 ) στην Αττική

Επίσης, δίνονται κάποιες γενικές οδηγίες στους μαθητές. Για παράδειγμα καθορίζονται λειτουργικά θέματα του σχολείου, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων κλπ.

Επίσης, την πρώτη μέρα γίνεται και η παράδοση των βιβλίων στους μαθητές, ενώ συνήθως δεν γίνεται μάθημα εκείνη την ημέρα. Καλή σχολική χρονιά!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close