Εντός του Νοεμβρίου η προκαταβολή του επιδόματος θέρμανσης!

Το 92% των αιτήσεων χορήγησης του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης που είχαν υποβληθεί μέχρι χθες το βράδυ στο…
Taxis πήρε το «πράσινο φως» από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και εντός του Νοεμβρίου οι εν λόγω δικαιούχοι θα δουν πιστωμένες τις προκαταβολές στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει το zougla.gr και σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η ηλεκτρονική εφαρμογή του Taxis για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης του συγκεκριμένου επιδόματος είχε δεχθεί μέχρι την Πέμπτη 375.000 επισκέψεις φορολογουμένων, με τους 306.089 εξ αυτών να αιτούνται το επίδομα και την προκαταβολή του 25%.

Από τις αιτήσεις αυτές απερρίφθη το 8% και ενεκρίθησαν οι 282.172. Οι δικαιούχοι θα λάβουν το 25% της προκαταβολής που προβλέπεται το αργότερο έως τις 20 Νοεμβρίου.

Μέχρι το τέλος του έτους θα διατεθούν 74 εκατ. ευρώ για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στο 2015 θα δοθούν 210 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα ανέρχεται σε 0,35 ευρώ για κάθε λίτρο πετρελαίου που θα αγοράζει ο δικαιούχος και ότι η ποσότητα λίτρων για την οποία θα χορηγείται το επίδομα καθορίστηκε στα 25 λίτρα ανά τ.μ. στην Α’ ζώνη, στα 15 λίτρα ανά τ.μ. στη Β’ ζώνη, στα 8 λίτρα ανά τ.μ. στην Γ’ ζώνη και στα 5 λίτρα ανά τ.μ. στη Δ’ ζώνη.

Το ανώτατο όριο επιφάνειας για το οποίο θα χορηγείται το επίδομα είναι τα 120 τ.μ. Βάσει των εν λόγω κριτηρίων τα συνολικά ποσά του επιδόματος θα κυμανθούν από 52,50 έως και 1.050 ευρώ.

Όπως υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αίτηση για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μπορούν να υποβάλουν οι πολίτες και στα ΚΕΠ, έως και τις 30 Μαΐου 2015.

πηγηhttps://www.daddy-cool.gr/2014/11/03/blog-post_6-9/

Close