Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγο

Ποιος από εσάς δεν έχει έρθει αντιμέτωπος με κάποιο έντομο μέσα στο σπίτι του και στην επιθυμία του να το σκοτώσει επιτόπου. Είναι λογικό να σας κυριεύει το ένστικτο εκείνη την ώρα και να θέλετε να το απομακρύνετε από το χώρο σας με κάθε τρόπο. Προκαλεί μία ταχυπαλμία η όψη ενός εντόμου ειδικά στις γυναίκες. Προσπαθήστε όμως να αντισταθείτε και να βρείτε όλους τρόπους να τα διώξετε, ειδικά όταν πρόκειται για σαρανταποδαρούσα!

Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν ανακαλύπτετε τα αγαπημένα τους σημεία. Συνήθως είναι οι δροσερές γωνιές της τουαλέτας, αλλά και του υπόλοιπου σπιτιού. Αν δεν είστε αρκετά προσεκτικοί, ίσως εγκατασταθούν μόνιμα στους χώρους σας.

Ο λόγος είναι απλός: Δεν πρέπει να την σκοτώσετε, γιατί αυτό αποτρέπει την τουαλέτα σας από το να γεμίσει με άλλα πλάσματα.

Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγοWikimedia Commons

Γνωρίστε την σαρανταποδαρούσα σπιτιού (Οικιακή Σκουτιγκέρα).

Δείτε ακόμα: 11 πολύ περίεργα έθιμα γάμων από διάφορα μέρη του κόσμου

Σε αντίθεση με τις άλλες σαρανταποδαρούσες, το συγκεκριμένο είδος έχει πιο κοντό σώμα και μοιάζει με μια ψεύτικη βλεφαρίδα. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να σκοτώσετε ένα έντομο σαν κι αυτό.

Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγοFlickr / Greg Mote

Ενώ μπορεί να σας προκαλούν φόβο, αυτά τα πλάσματα είναι η καλύτερη άμυνα της φύσης ενάντια σε άλλα έντομα. Σκεφτείτε πως η σαρανταποδαρούσα είναι τρομακτική, αλλά καταναλώνει άλλους απρόσκλητους επισκέπτες. Οι αγαπημένες της τροφές είναι τα μυρμήγκια, οι αράχνες, οι κοριοί, οι κατσαρίδες και τα ασημόψαρα. Συγκεκριμένα, κάθε αρθρόποδο που βρίσκεται στο σπίτι σας, είναι ένα απόλυτο δείπνο για μια τέτοια σαρανταποδαρούσα.

Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγοWikimedia Commons

Τα ασημόψαρα σαν αυτό της εικόνας και οι σαρανταποδαρούσες, απολαμβάνουν τις ίδιες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως τις δροσερές και υγρές γωνιές. Αν εντοπίσετε μια σαρανταποδαρούσα να βγαίνει από την αποχέτευση αλλά δεν υπάρχουν ασημόψαρα, τότε μπορείτε να την ευχαριστήσετε που τα εξολόθρευσε

Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 10 πιο περίεργα και τρομακτικά έντομα που υπάρχουν στον κόσμο

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τις αφήσετε να κυκλοφορούν στο σπίτι. Έχουν μια κακή συνήθεια: εξαφανίζονται από τις κρυψώνες τους και προχωρούν πολύ γρήγορα. Το 1902, ένας εντομολόγος από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, τις περιέγραψε ως εξής:

«Μπορεί συχνά να τις δείτε να διασχίζουν το πάτωμα με μεγάλη ταχύτητα, να σταματούν εντελώς να κινούνται και να συνεχίζουν με γρήγορους ρυθμούς τρέχοντας προς τους ενοίκους του σπιτιού. Αυτό προκαλεί μεγάλο τρόμο.» Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε.

Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγοWikimedia Commons

Αντί να σκοτώσετε την σαρανταποδαρούσα, μπορείτε να την κλείσετε σε ένα δοχείο και να την βγάλετε έξω σε περιοχές με βράχια και μούχλα, ώστε να μείνει εκεί. Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε την υγρασία και τα σημάδια της στο υπόγειο και το μπάνιο σας, ώστε να αποθαρρύνετε τα έντομα από το να μείνουν εκεί. Αξίζει να σημειωθεί πως αν πρέπει να σκοτώσετε μια αράχνη, ρισκάρετε να απελευθερώσετε εκατοντάδες ζωντανά μωρά αράχνης.

Δείτε ακόμα :Δεν πάει το μυαλό σας γιατι τα καθίσματα των λεωφορείων έχουν αυτά τα περίεργα καλύμματα!

Απλά αφήστε τις σαρανταποδαρούσες να κάνουν τη δουλειά τους. Συγκεκριμένα, η μέση οικιακή σαρανταποδαρούσα, δεν μπορεί να κάνει πολλά για να σας βλάψει.

 

Είδατε σαρανταποδαρούσα μέσα στο σπίτι σας; Μην τη σκοτώσετε!Δείτε το λόγο

Σε αντίθεση με τις άλλες σαρανταποδαρούσες, αυτό το είδος δεν είναι αρκετά ισχυρό για να δαγκώσει έναν άνθρωπο. Επίσης, δεν μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια μέσα στο σπίτι σας, επειδή περνούν καθημερινά αρκετό χρόνο καθαρίζοντας τα πόδια τους.

Με άλλα λόγια, οι συγκεκριμένες σαρανταποδαρούσες θέλουν να φάνε τα άλλα έντομα που υπάρχουν στο σπίτι σας.

Close