Δείτε πότε κλείνουν τα σχολεία για το καλοκαίρι-Ανακοινώθηκε η ημερομηνία

Την Τετάρτη 11/9 πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία και να γυρίσουν οι μαθητές και πάλι πίσω στα θρανία. Αυτό δυστυχώς όμως δεν ισχύει για όλα τα παιδιά, καθώς αρκετά θα είναι κλειστά λόγω του σεισμού που είχε προκαλέσει μεγάλη ζημιά με επίκεντρο την Μαγούλα.

Δείτε επίσης Βαρύ πένθος για τον Φώτη Σεργουλόπουλο- Πέθανε η 27χρονη ανιψιά του

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, τα σχολεία που δε θα ανοίξουν βρίσκονται στο Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, το Νέο Ηράκλειο και το Αιγάλεω.

«Έχουμε φροντίσει τα παιδιά να πάνε σε όμορα σχολεία, σε διπλανά δηλαδή σχολεία. Δε θα έχουμε μετακινήσεις παιδιών. Το 17ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει ακριβώς δίπλα που είναι το 2ο Γυμνάσιο, που είναι σχεδόν συστεγαζόμενα. Το 7ο Δημοτικό Αιγάλεω θα πάει δίπλα που είναι το 4ο Γυμνάσιο και το 11ο Δημοτικό θα πάει στο 20ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω», δήλωσε ο Σταύρος Αδάμης, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Αιγάλεω Νίκος Ασημακόπουλος δήλωσε ότι τέσσερα έως πέντε σχολεία παρουσίασαν προβλήματα και πρόσθεσε πως έχουν βρεθεί λύσεις σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. «Προέχει η ασφάλεια των μαθητών και καθηγητών και στη συνέχεια, εφόσον είμαστε σίγουροι και έχουμε τις υπογραφές των μηχανικών, θα μπορέσουμε να επιδιορθώσουμε τις ζημιές», ανέφερε.

Δείτε επίσης GNTM 2: Κορμί «φέτες» από το χωράφι -Ενθουσιάστηκαν με την αγρότισσα που πουλάει μήλα στις λαϊκές (vid

Υπενθυμίζεται ότι ο σεισμός που έπληξε την πρωτεύουσα στις 19 Ιουλίου 2019 και ώρα 14:13:14, υπολογίζεται στους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σύμφωνα και με επίσημες δηλώσεις των σεισμολόγων και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο δυτικό τμήματα του ρήγματος της Πάρνηθας το οποίο δεν είχε σπάσει από τον σεισμό του 1999, με επίκεντρο την Μαγούλα Αττικής, έχοντας εστιακό βάθος 5 μόλις χιλιομέτρων.

Με ένα κλικ εδώ δείτε όλα μας τα αρθρα

Close