«Δεν μιλάω με την κόρη μου γιατί κατάλαβα ότι έχει σχέση με τον θάνατο της αδερφής της»

Ξανανοίγει ο «φάκελος» του φόνου της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, λόγω του βίαιου θανάτου, αλλά και του ερωτικού τριγώνου μεταξύ δράστη, θύματος και αδερφής.

Πρωτόδικα, ο δράστης, Βαγγέλης Στεφανάκης, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και η αδερφή της, Μαρία – Ελένη Μπλάχα, σε 5 χρόνια με αναστολή. Στις 20 Φεβρουαρίου ξεκινά η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Αθηνών. Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα πρακτικά της δίκης, τις καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων, αλλά και την απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ηταν Δευτέρα 29 Απριλίου του 2013, όταν η 23χρονη Φαίη Μπλάχα κατέληξε στη ΜΕΘ της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, στην οποία νοσηλευόταν με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, είχε βιώσει τον εφιάλτη στα χέρια του συντρόφου της, Βαγγέλη Στεφανάκη, ο οποίος την είχε ξυλοκοπήσει αγρίως.

Η ιατροδικαστική εξέταση ήταν σαφής, η νεαρή κοπέλα είχε δεχθεί απανωτά χτυπήματα σ’ όλο της το σώμα, τα οποία προκάλεσαν εσωτερική αιμορραγία. Ομως, μέσα από τα δικόγραφα, προκύπτουν με ανάγλυφο τρόπο όλα όσα συνέβησαν πριν και μετά τη δολοφονία.

Η δίκη για τον φόνο της Φαίης ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014, με την οικογένειά της να είναι παρούσα, πλην της αδερφής της Μαρίας – Ελένης. Ο πατέρας της Αντώνης Μπλάχας κατάθεσε πρώτος και σκιαγράφησε με σοκαριστικό τρόπο τη συμπεριφορά της μεγάλης του κόρης.

«Μου είπε ότι την εκβίαζε ο Στεφανάκης. Οταν την κάλεσαν δεύτερη φορά στην αστυνομία, τη ρώτησα γιατί έγινε αυτό και τότε μου το είπε χωρίς λεπτομέρειες. Εχουμε ψυχρές σχέσεις γιατί κατάλαβα ότι κάποια σχέση είχε με τον θάνατο της Φαίης […] Εβαλα δικηγόρο να φύγει από το σπίτι, πριν εκτελεστεί όμως η απόφαση. Δεν συμπαραστάθηκε ούτε σε μένα, ούτε στη μητέρα της για τον θάνατο της αδερφής της. Στα σαράντα της αδερφής της είχε πάει σε εκδήλωση καλλιστείων σκύλων. Από τον Αύγουστο έχω να μιλήσω με την κόρη μου, δεν μιλάει με κανέναν συγγενή […] Ο Στεφανάκης είχε μείνει ένα βράδυ στο σπίτι της μεγάλης μου κόρης και η Φαίη μου είπε ότι η Μαρία – Ελένη προσπαθούσε να τους τα χαλάσει […] Οι φίλες της Φαίης ήταν συνεχώς στο νοσοκομείο.

Η δίκη για τον φόνο της Φαίης ξεκίνησε στις 5 Μαΐου 2014, με την οικογένειά της να είναι παρούσα, πλην της αδερφής της Μαρίας – Ελένης.

Η αδελφή της τις περισσότερες φορές συνοδευόταν από κάποιον στο νοσοκομείο. Φοβόντουσαν να την αφήσουν μόνη της, μήπως της κάνει κάποιο κακό. Ακουσα από τις φίλες της μετά τον θάνατο της Φαίης, ότι η μεγάλη μου κόρη ήθελε να βάλει μπράβους να τη δείρουν…».

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close