Δολοφονία Κυψέλη:  40 παιδιά ακόμη αγνοούνται από τα σχολεία τους

Συναγερμός ύστερα  τη δολοφονία του 7χρονου στην Κυψέλη – Αγνοούνται άλλα 40 παιδιά σε σχολεία της Αττικής.

Μετά τη φρικτή υπόθεση δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη από την μητέρα του και τον σύντροφό της, στο φως έρχεται μία ακόμη τεράστια αποκάλυψη που έχει να κάνει με 40 παιδιά, τα οποία αγνοούνται από τα σχολεία τους!

Η περίπτωση του μικρού Ανδρέα, ο οποίος είχε δηλωθεί από τη μητέρα του στο σχολείο ως… δικαιολογημένα απόντας, εξαιτίας της υποτιθέμενης νέας διαμονής του στην Ουκρανία υπό την πατρική του κηδεμονία, έχει προκαλέσει προβληματισμό και για πολλές ακόμη περιπτώσεις παιδιών που για διαφορετικούς λόγους διέκοψαν την φοίτησή τους από τα σχολεία τους και αγνοούνται.

Δείτε επίσης : Σοκ: 20χρονος εκβίαζε ανήλικη με φωτογραφίες  Kατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Το θέμα, σύμφωνα με το MEGA, ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετικό έγγραφο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α’ Αθηνών που εστάλη τη Δευτέρα (14/2) σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας και λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της αποτρόπαιης δολοφονίας του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν είναι η πρώτη φορά που η πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευση στέλνει ένα τέτοιο έγγραφο.

Αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό τους
Ειδικότερα, αυτή τη φορά σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα 40 παιδιά τα οποία αγνοούνται δεν έχουν βρεθεί εδώ και πολύ καιρό στα σχολεία τους, απουσιάζουν συστηματικά και αδικαιολόγητα, ενώ έχει γίνει και έρευνα στα σπίτια τους από αστυνομικούς και κοινωνικές υπηρεσίες που δεν κατάφεραν να τα εντοπίσουν.

Δείτε επίσης : Εορτολόγιο : Γιορτή Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Πρόκειται κυρίως για παιδιά προσφύγων, μεταναστών και από ευάλωτες οικογένειες σύμφωνα με το in.gr . Σε περίπτωση που τα εν λόγω σχολεία, τα οποία έχουν λάβει το συγκεκριμένο έγγραφο, εάν δεν απαντήσουν θετικά, η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας προκειμένου να διευκρινιστεί εάν υπήρξε εγγραφή σε άλλο σχολείο.

Οι Αρχές βρίσκονται σε αναζήτηση των 40 παιδιών «φαντασμάτων», καθώς σε μια τέτοια λίστα θα μπορούσε να είχε βρεθεί και ο μικρός Ανδρέας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ακόμη και σήμερα οι δάσκαλοι του σχολείου που πήγαινε ο Ανδρέας, δεν επιθυμούν να μιλήσουν γύρω από την υπόθεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close