Eχεις μικρά παιδιά τότε το παίρνεις σίγουρα: Το μόνο επίδομα στην Ελλάδα που δεν έχει κανένα άλλο κριτήριο

Το νέο αυτό πρόγραμμα δεν χρειάζεται κανένα άλλο κριτήριο  για να το πάρεις αρκεί να έχεις μικρά παιδιά. Διάβασε παρακάτω όλες τις λεπτομέρειες .

Ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία Dentist Pass, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν προληπτική οδοντιατρική φροντίδα παιδιών από 6 έως 12 ετών φέρνει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Μάλιστα, το δίκτυο παροχής υπηρεσιών δεν θα έχει περιορισμούς, καθώς δυνατότητα συμμετοχής θα έχουν όσοι οδοντίατροι στην επικράτεια το επιθυμούν, με τους γονείς να κλείνουν ραντεβού χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια κάνοντας απλά χρήση του Dentist Pass.

Δείτε επίσης : Εφυγε απο την ζωη ο 5χρονος Αλέξανδρος ύστερα από 4 χρόνια γενναίας μάχης με τον καρκίνο

To Dentist Pass ενεργοποιείται τον ερχόμενο Μάρτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο οδοντιατρείο όπου θα γίνεται:

1. Έλεγχος της στοματικής υγιεινής του παιδιού.

2. Φθορίωση δοντιών.

3. Καθαρισμός.

4. Ενημέρωση και οδηγίες στοματικής υγιεινής στα παιδιά και στους γονείς.

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όλα τα παιδιά της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας που αντιστοιχούν σε 660.000 ανηλίκους σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ (2021). Για την πραγματοποίηση δε της συγκεκριμένης οδοντιατρικής παροχής θα εκδίδεται για κάθε δικαιούχο κάρτα χρηματοδότησης.

Dentist Pass: Η αίτηση

Eχεις μικρά παιδιά τότε το παίρνεις σίγουρα: Το μόνο επίδομα στην Ελλάδα που δεν έχει κανένα άλλο κριτήριο

 

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία χορήγησης του «Dentist Pass», τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς, όπως γράφουν «Τα Νέα», είναι τα εξής: Ένας εκ των δύο γονέων υποβάλλει αίτηση για την έκδοση της κάρτας χρηματοδότησης μέσω του gov.gr ή μέσω των ΚΕΠ στην Ηλεκτρονική Πλατφόρμα του Προγράμματος.

Δέιτε επίσης : Εορτολόγιο: Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Η Κατερίνα Ζαρίφη μας συστήνει για πρώτη φορά την μητέρα της: Η σπάνια φωτογραφία και η εκπληκτική ομοιότητα
Έπειτα η κάρτα θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού του δικαιούχου γονέα και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα POS όλων των οδοντιατρείων. Είναι σημαντικό εν τούτοις να υπογραμμιστεί πως κάθε κάρτα χρηματοδότησης που θα ενεργοποιείται θα έχει ισχύ έξι μήνες.

Επιπρόσθετα και σύμφωνα με το σχέδιο που έχουν επεξεργαστεί οι τεχνοκράτες στην οδό Αριστοτέλους – υπό τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους –, στο πρόγραμμα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι οδοντίατροι, υπό την προϋπόθεση πως διαθέτουν POS καταχωρημένο. Πέραν τούτου όμως, όπως επισημαίνουν στα «Νέα» στελέχη του υπουργείου Υγείας, δεν θα χρειάζονται περαιτέρω γραφειοκρατικές ενέργειες (όπως για παράδειγμα υποβολή παραστατικών κ.ά.).

Τέλος, σημειώνεται ότι το κόστος της προληπτικής οδοντιατρικής παροχής θα καλύπτεται πλήρως από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σύμφωνα με το  enimerotiko.gr ώστε να μην επιβαρύνονται με συμμετοχή οι γονείς, ενώ η έναρξή του αναμένεται τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close