Εικόνες ντροπής σε δημοτικό σχολείο : Τρέχουν νερά από το ταβάνι και κάνουν μάθημα με λεκάνες

Με πλαστικές λεκάνες ανάμεσα στα θρανία κάνουν μάθημα όταν βρέχει μαθητές καθώς τρέχουν νερά από το ταβάνι 

Απίστευτη κατάντια, σε Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που φέρνει στη δημοσιότητα το pelop.gr φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, την εγκληματική εγκατάλειψη σχολικών μονάδων της Πάτρας από τον Δήμο και την ζοφερή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι, αλλά πρωτίστως οι μαθητές και οι μαθήτριες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πελοπόννησος και το pelop.gr, ανάμεσα στα θρανία, είναι απλωμένες πλαστικές λεκάνες στο δάπεδο, για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου.

Οι απίστευτες εικόνες είναι από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης και ελήφθησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα.

Δείτε επίσης : Φρίκη : Μαχαίρωσαν 15χρονο

Εικόνες που όμως περιγράφουν εύγλωττα την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο: Κάθε, μα κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια!

Και παρά τις επίμονες και διαδοχικές οχλήσεις του σχολείου στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρών, η κατάσταση παραμένει τραγική. Ο Δήμος… πιπιλίζει την γνωστή κόκκινη «καραμέλα» της οικονομικής αδυναμίας και αντί για έργα άμεσης αποκατάστασης, προχωρά σε ανέξοδες και αόριστες υποσχέσεις για στεγανοποίηση της σχολικής μονάδας.

Δείτε επίσης: Μαρουσάκης : Το πολικό ποτάμι φέρνει βαρυχειμωνιά στην Ελλάδα

Οι δάσκαλοι απελπισμένοι από την κατάσταση και έχοντας απαυδήσει από αυτή την προκλητική αδιαφορία του Δήμου Πατρέων, βάζουν σε εφαρμογή το ακαταμάχητο ελληνικό δαιμόνιο και καταφεύγουν σε… πατέντες σύμφωνα με το eretikos.gr : Μεταφέρουν τα θρανία και απλώνουν …λεκάνες και πλαστικά δοχεία στο πάτωμα, για να συλλέγουν τα νερά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close