Εκκληση για βοήθειαστο λιμάνι του Μαντουδίου: Εχει 5000 κόσμο και εκκενώνεται η περιοχή-Δεν ξέρουμε πού να τους πάμε

«Από την συνολική έκταση του Δήμου μας, που είναι 584.000 στρέμματα έχουν καεί τα 450.000» είπε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στον Δημήτρη Φαναριώτη, ο Αντιδήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης –Αγ. Άννας, Γιώργος Σταμούλος.

«Τα χωριά μας ζουν σκηνές μικρασιατικής καταστροφής και αυτή την ώρα ο άνεμος γυρίζει σε 8 μποφόρ βοριά».

Ο κ. Σταμούλος απηύθυνε έκκληση για βοήθεια στο Κυμάσι, στο λιμάνι του Μαντουδίου, καθώς αυτή την στιγμή έχει 5000 κόσμο και εκκενώνεται η περιοχή. «Δεν ξέρουμε πού να τους πάμε, κάνω έκκληση για βοήθεια να μεταφερθεί ο κόσμος. Έχει καεί όλος ο δήμος, έχουν κλείσει από την περιφέρεια κάποια ξενοδοχεία στην Αιδηψό αλλά ποιον να πρωτοπάμε».

Επιπλέον έχουν καεί περίπου 500 σπίτια, είπε ο κ. Σταμούλος, στην ευρύτερη περιοχή Μαντουδίου-Αγ. Άννας-Λίμνης Ευβοίας και έκανε έκκληση και για τροχόσπιτα.
«Υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, άστεγοι».

Δέιτε ακόμη ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε όλη την Αττική – Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις περιοχές

Η συνεργασία με το λιμενικό ήταν άψογη τις προηγούμενες ημέρες, «την πρώτη μέρα εκκένωσαν τις Ροβιές, εχθές όλη την νύχτα μετέφεραν τον κόσμο, όπως και άνθρωποι με καΐκια βοήθησαν πολύ», ωστόσο αυτή την ώρα υπάρχει άμεση ανάγκη για βοήθεια στην προσπάθεια απομάκρυνσης του κόσμου από το Μαντούδι.

Εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι

Μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώνεται το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι Εύβοιας υπό τον συντονισμό του Διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Φώτη Σερέτη.

Με απόφαση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, οι γιατροί και όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας θα μεταφερθούν στην Χαλκίδα για να συνδράμουν με τις υπηρεσίες τους το Νοσοκομείο που έχει τεθεί από προχθές σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας.

Δύο από τους γιατρούς θα ενισχύσουν τα δύο ασθενοφόρα που παραμένουν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή προκειμένου να καλύψουν τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πληροφορίες απο ert.gr, newsbeast.gr

Close