Έλα, παιδί μου να σου κάνω ένα καφεδάκι : Κρητική φιλοξενία στου σεισμού τα χαλάσματα

Η κυρία Πηνελόπη προκαλεί βαθιά συγκίνηση ,αφού μετά την μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό ανοίγει το αρχοντικό της για να φιλέψει τους επισκέπτες  .

Η 84χρονη κυρία Πηνελόπη από το Αρχοντικό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που είδε το σπίτι της στον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας να καταστρέφεται θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί η προσωποποίηση της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας. Με τρόπο ιδιαίτερα συγκινητικό…

Ανάμεσα στα δάκρυα και την απελπισία της για τους κόπους δεκαετιών ολόκληρων που καταστράφηκαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν χάνει ούτε λεπτό το βαθιά ριζωμένο στην ψυχή του Κρητικού φιλότιμο. Αυτό το ιδιαίτερο αρχέγονο χαρακτηριστικό των κατοίκων της Κρήτης που παραμένει αναλλοίωτο στην κακουχία, τον πόλεμο, τη φυσική καταστροφή…”Έλα, παιδί μου να σου κάνω ένα καφεδάκι” λέει στον φωτογράφο ο οποίος καταγράφει τις εκτεταμένες ζημιές που άφησαν τα Ρίχτερ στο σπίτι της.

Δείτε επίσης : Φαίη Σκορδά: Η εξομολόγηση για τη μεταμόσχευση που πρέπει να κάνει

Ιδιαίτερα συγκινητική και γλαφυρή στην περιγραφή της δείχνει τα χαλάσματα και μιλά με συμπόνια για τους συγχωριανούς και τους γείτονες σύμφωνα με το  cretalive.gr που έπαθαν κι αυτοί ζημιές από τον μεγάλο σεισμό της Δευτέρας.

Δείτε το βίντεο του Νίκου Κικάκη με τη συγκλονιστική μαρτυρία της κυρίας Πηνελόπης:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close