Έλληνες φοιτητές μας έκαναν περήφανους- Κέρδισαν 5 μετάλλια σε παγκόσμιο μαθηματικό διαγωνισμό

Μέσα σε όλη τη μαυρίλα της οικονομικής κρίσης νέοι άνθρωποι μας κάνουν περήφανους και μας δίνουν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτή τη φορά, μεγάλη χαρά μας έδωσαν πέντε φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών που κατάφεραν να διακριθούν στον πιο γνωστό μαθητικό φοιτητικό διαγωνισμό.

Η ομάδα του ΕΚΠΑ επέστρεψε από την Βουλγαρία, όπου και διεξήχθη ο 23ος Μαθηματικός φοιτητικός διαγωνισμός IMC (International Mathematics Competition), όχι με ένα αλλά με πέντε μετάλλια, με ένα χρυσό, δύο αργυρά και δύο χάλκινα, στις αποσκευές της.

Ειδικότερα, η ομάδα αποτελούνταν από τους Κώστα Ψαρομήλιγκο (χρυσό), Αντώνη Ζητρίδη (αργυρό), Κωσταντίνο Τσίνα (αργυρό), Φαίδωνα Ανδριόπουλο (χάλκινο) και Μιχάλη Σαράντη (χάλκινο).

Πρόκειται για μια σημαντική επιτυχία η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προηγούμενων επιτυχιών φοιτητών του Τμήματος σε παρόμοιους διαγωνισμούς.

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές και οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται για δύο ημέρες σε πέντε προβλήματα την κάθε ημέρα. Διεξάγεται από το 1994 και εφεξής με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημίων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Οι φοιτητές του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχουν από το ακαδημαϊκό έτος 2007 μέχρι και σήμερα, έχοντας σημαντικές επιτυχίες κάθε έτος. Φέτος στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 258 φοιτητές σε 46 ομάδες.

star.gr

Close