ΕΟΦ: Ανακαλούνται φάρμακα για την αναιμία

Με απόφαση του ΕΟΦ ανακαλείται άμσα γνωστό αντιόξινο φάρμακο για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) δημοσιοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό αντιόξινο φάρμακο για τη θεραπεία του πεπτικού έλκους και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ η επείγουσα ανάκληση αποφασίστηκε διότι σε συγκεκριμένη παρτίδα του φαρμάκου η τυπωμένη ημερομηνία λήξης είναι ο Μάρτιος 2023, ενώ κανονικά το φάρμακο λήγει τον Μάρτιο του 2022.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ: Ανακαλείται άμεσα απολυμαντικό

Πρόκειται για το φαρμακευτικό προϊόν VERALOX GR.CAP 20MG/CAP και την παρτίδα 200603.

Η συγκεκριμένη απόφαση εκδίδεται προληπτικά στο πλαίσιο προάσπισης της δημόσιας υγείας με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας DEMO ABEE.

Η εταιρεία DEMO ABEE, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Δείτε επίσης : Άμεση Ανάκληση από τον ΕΦΕΤ: Πασίγνωστο τρόφιμο με σαλμονέλα

To VERALOX είναι ένα αντιόξινο φάρμακο με δραστική ουσία την ομεπραζόλη (omeprazole). Πρόκειται για ένα ρακεμικό μίγμα δύο εναντιομερών, που μειώνει τη γαστρική έκκριση οξέος μέσω ενός μηχανισμού δράσης υψηλής εκλεκτικότητας. Είναι ένας ειδικός αναστολέας της αντλίας πρωτονίων του τοιχωματικού κυττάρου. Δρα ταχέως και προσφέρει έλεγχο μέσω αντιστρεπτής αναστολής της γαστρικής έκκρισης οξέος, με μία μόνο δόση την ημέρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close