ΕΟΦ Ανάκληση : Ο ΕΟΦ ανακαλεί αντιφλεγμονώδες φάρμακο

Ο ΕΟΦ ανακαλεί φάρμακο για την καρδιά  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΦ, ανακαλούνται συγκεκριμένες παρτίδες φαρμάκου που χορηγείται σε ασθενείς με καρδιακά νοσήματα.

Ο ΕOΦ προχωρά σε ανάκληση καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση «εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της Ευρώπης». Αναλυτικότερα στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ αναφέρει ότι αποφάσισε «Την ανάκληση των παρτίδων 2000913, 2000914 και 2000915 με ημερομηνία λήξης 11/2021 του φαρμακευτικού προϊόντος ADRENALINE 1 mg/ml injection solution, καθώς εντοπίστηκε αστοχία υλικού (βαθιά χαραγή στο λαιμό της φύσιγγας) σε τεμάχια παρτίδων του προϊόντος που διακινήθηκαν σε χώρα της Ευρώπης.

Δείτε ακόμη  ΕΟΦ: Κατάσχεται αντισηπτικό χεριών -Προκαλεί σοβαρά προβλήματα υγείας

Η απομάκρυνση των ανωτέρω παρτίδων από την ελληνική αγορά αποφασίστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν καταγραφεί ελαττωματικά τεμάχια σε αυτές, επειδή έχουν παραχθεί από την ίδια παρτίδα φύσιγγας με το εύρημα. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προέβη η εταιρεία DEMO AE,.

Η εταιρεία DEMO AE ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας του προϊόντος, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού.

Δείτε όλες τις ανακλήσεις απο τον ΕΟΦ και τον ΕΦΕΤ με ένα κλικ εδώ

Close