Προσοχή! Ο ΕΟΦ αποσύρει δημοφιλή αδυνατιστικά χάπια!

Την ανάκληση παρτίδων των συμπληρωμάτων διατροφής Solgar St. John’s Wort 175 (αρ.γνωστοποίησης 96123/13.12.2013) και Solgar St.John’s Wort 300 (αρ. γνωστοποίησης 10109/06.02.2015) λόγω του ότι ενδέχεται να περιέχουν αυξημένα επίπεδα σε αλκαλοειδή πυρρολιζιδίνης ( ΡΑ), μια φυσική ομάδα αλκαλοειδών που παράγεται από τα φυτά, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Αυτά είναι τα συμπληρώματα διατροφής που ανακαλούνται
Τα Solgar St. John’s Wort 175 και Solgar St.John’s Wort 300 παρουσιάζουν αντιβακτηριακές, αντιφλεγμονώδεις και κατά των ιών ιδιότητες. Επίσης έχουν αντικαταθλιπτικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει θετικά καταστάσεις νευρικής υπερέντασης και ανησυχίας. Χρησιμοποιούνται κυρίως για τη βελτίωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής και χυμός αλόης ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής και χυμός αλόης

Ποιες παρτίδες ανακαλούνται

ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής και χυμός αλόης
Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα ενημέρωσε για την εθελοντική της ανάκληση και ο ΕΟΦ στηρίζει την ενέργεια αυτή με την παρούσα απόφαση. Οι αποδέκτες των συγκεκριμένων παρτίδων είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τα προϊόντα, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Ανακαλείται χυμός αλόης λόγω ύπαρξης πυκτώματος

ΕΟΦ: Ανακαλούνται πασίγνωστα συμπληρώματα διατροφής και χυμός αλόης
Την ανάκληση της παρτίδας 04338 του συμπληρώματος διατροφής – χυμού αλόης Desert Dawn Aloe Vera με ημερομηνία λήξης 07/2020 με αριθμό γνωστοποίησης 69672/30-10-2008,λόγω του ότι κατά την διάρκεια ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας διαπιστώθηκε διαφορετική απόχρωση μεταξύ διαφορετικών συσκευασιών της ως άνω παρτίδας καθώς και πήκτωμα ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο χυμός αλόης αποτοξινώνει τον οργανισμό, βοηθά στην πέψη και την καλή λειτουργία του εντέρου, καταπραΰνει του ερεθισμούς των ιστών σ’ αυτές τις περιοχές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί και τοπικά (εξωτερική χρήση) σε εγκαύματα, κοψίματα, εκζέματα και τσιμπήματα εντόμων.

Χαρακτηριστικά Σύνθεσης
– 100% φυσικός χυμός αλόης
– Αλόη βιολογικής καλλιέργειας
– Στην καλλιέργεια δεν χρησιμοποιούνται παρασιτοκτόνα ή χημικά λιπάσματα
– Ψυχρής επεξεργασίας, σύγχρονες μέθοδοι σταθεροποίησης
– Δεν περιέχει αλκοόλη, πρόσθετα γλυκαντικά ή τεχνητά ενισχυτικά

Δοσολογία & Οδηγίες Χρήσης
Προσθέστε 30ml συμπυκνωμένου χυμού αλόης σε ένα ποτήρι νερό ή χυμό. Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο και καταναλώνεται εντός ενός μηνός.
Κατάλληλο και για εξωτερική χρήση.

Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την διακίνηση του προϊόντος στην Ελλάδα ενημέρωσε για την εθελοντική της ανάκληση και ο ΕΟΦ στηρίζει την ενέργεια αυτή με την παρούσα απόφαση. Οι αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν το προϊόν, σύμφωνα με τις οδηγίες της εταιρείας. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν.

Μπορείτε να δείτε το κείμενο της ανάκλησης εδώ

Close