ΕΟΦ: Ο ΕΟΦ ανακαλεί συμπλήρωμα βιταμίνης C

Προσοχή ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα από γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C

Παρτίδα από γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C ανακαλεί ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας GU392 του συμπληρώματος διατροφής EMERGEN-C (της εταιρείας GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη (ανθρακικό ασβέστιο) με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ: Ανάκληση συμπληρώματος διατροφής για τη δυσκοιλιότητα

Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.

Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται σύμφωνα με το evima.gr να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.

Δείτε επίσης : ΕΟΦ: Πετάξτε αυτά τα συμπληρώματα διατροφής- Σοβαρός κίνδυνος

Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλες τις ανακλήσεις από ΕΦΕΤ και ΕΟΦ με ένα κλικ εδώ

Close