Γονείς προσοχή! ΕΟΦ: ανακαλείται εμβόλιο για τον μηνιγγιτιδόκοκκο

Ποια ιατροτεχνολογικά προϊόντα αποσύρει ο ΕΟΦ;

Την ανάκληση των παρτίδων 61084/464 ιατροτεχνολογικών προϊόντων και 60271/120 του φλεβοκαθετήρα PLUSCAN ALPHA I.V. CANNULA της εταιρείας MEDIIPLUS (INDIA) LIMITED.

Δείτε ακόμα: ΕΟΦ: Ανακαλείται γνωστό φάρμακο!

Και την ανάκληση των παρτίδων 90059FN00 και 91345UI00 του in vitro διαγνωστικού προϊόντος για το κουτί αντιδραστηρίου «ARCHITECT B12 Reagent Kit», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Στην πρώτη περίπτωση, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τη Διεύθυνση Εργαστηρίων του ΕΟΦ δεν συμφωνούν με τις προδιαγραφές, καθώς βρέθηκε ξένο σώμα και μαύρα στίγματα σε δείγματα των συγκεκριμένων παρτίδων.

Δείτε ακόμα :ΕΟΦ: Ανακαλούνται όλες οι παρτίδες γνωστού στοματικού διαλύματος!

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, η εταιρεία ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-MEDICAL EQUIPMENT, η οποία διακινεί το προϊόν στην ελληνική αγορά, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες των ανωτέρω παρτίδων, προκειμένου να τις αποσύρουν.

Στη δεύτερη περίπτωση, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, ο αναλυτής ARCHITECT δεν μπορεί να σαρώσει το συγκεκριμένο προϊόν, καθώς δεν περιέχει όλα τα σωστά συστατικά με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η χρήση των κουτιών αυτών.

Η εταιρεία με την επωνυμία Abbott ΕΛΛΑΣ, ως διανομέας του προϊόντος στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει τη συγκεκριμένη παρτίδα από την αγορά.

Πηγή: fimes
Close