ΕΟΦ:Μη δώσετε αυτά τα φάρμακα στα παιδιά. Κίνδυνος για την υγεία τους

Ο ΕΟΦ έχει επανειλλημένα δώσει προειδοποιήσεις για τα εν λόγω παρασκευάσματα, καθότι παρουσιάζονται ως φάρμακα ενώ είναι συμπληρώματα διατροφής. Ακόμη, η εταιρεία και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι ψευδή. Προσοχή για την υγεία των παιδιών.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται μέσω διαδικτύου ως συμπληρώματα διατροφής, παρουσιάζονται, ωστόσο, ως φάρμακα, καθώς, κατά τη διαφήμισή τους, γίνεται αναφορά σε πλήθος θεραπευτικών ενδείξεων. Τα προϊόντα δεν έχουν αξιολογηθεί ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά τους με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Δείτε επίσης Ο ΕΟΦ προειδοποιεί: Μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα. Σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Υπεύθυνη για την κυκλοφορία τους φέρεται η εταιρεία Biotica 1961. Ο ΕΟΦ έχει προχωρήσει επανειλημμένα σε έκδοση δελτίων τύπου για πολλά από τα ανωτέρω προϊόντα (28/9/2017, 23/11/2017, 18/6/2018). Σημειώνεται ότι κατά το χρόνο έκδοσης των προηγούμενων δελτίων τύπου, τα προϊόντα διακινούνταν από την εταιρεία Botanica Healthy Life, με τα ίδια στοιχεία επικοινωνίας όπως η Biotica.

‘Έπειτα από σχετική διερεύνηση, διαπιστώθηκε ότι η έδρα και τα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώνουν οι δύο εταιρείες στις ιστοσελίδες τους είναι απολύτως ψευδή. Είναι ενδεικτικό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί δεν αντιστοιχούν σε πραγματικές τηλεφωνικές συνδέσεις, καθώς παραλείπεται ένα ψηφίο.

«PaKi – Ενάντια στους μύκητες, τα παράσιτα και τα βακτηρίδια στα παιδιά»

ΕΟΦ:Μη δώσετε αυτά τα φάρμακα στα παιδιά. Κίνδυνος για την υγεία τους

«Strong Kids – για παιδιά, για την υγεία των οστών και των δοντιών τους»

ΕΟΦ:Μη δώσετε αυτά τα φάρμακα στα παιδιά. Κίνδυνος για την υγεία τους

Δείτε επίσης ΕΟΦ: Ανακαλούνται σύριγγες μιας χρήσης – Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Ο ΕΟΦ έχει γίνει αποδέκτης πολλών αναφορών από καταναλωτές για προϊόντα που διακινούνται διαδικτυακά από τις παραπάνω εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά φαρμάκων από αναξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δείτε το κείμενο της ανακοίνωσης εδώ

Δείτε εδώ όλες τις ανακλήσεις

Close