όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ποσά του επιδόματος παιδιού και τις φορολογικές δηλώσεις

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση προβλέπεται για οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Πως διαμορφώνονται τα ποσά και ποιοι το δικαιούνται;

Η χώρα μας περνάει από πολύ κρίσιμες καταστάσεις λόγω κορονοϊού, και οι άνθρωποι βρίσκονται τόσο με το άγχος του ιού, όσο και με το άγχος της οικονομικής ανασφάλειας. Πολλές δουλειές βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, και ακόμη περισσότερες οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, μη έχοντας εδώ και ένα μήνα κάποιο εισόδημα.

Το έκτακτο επίδομα για οικογένειες με ανήλικα παιδιά δεν είναι η λύση σίγουρα, αλλά είναι μία μικρή ανακούφιση αυτές τις δύσκολες μέρες.

Ποιο είναι το ποσό και ποιοι το δικαιούνται;

Με Κοινή Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχει προβλεφθεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση για τις οικογένειες με ανήλικα παιδιά, σύμφωνα με το newsit.gr.

Συγκεκριμένα, κάθε οικογένεια δικαιούται €100 για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά για κάθε δικαιούχο.

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «το μέτρο αυτό αποτελεί έκτακτη ενίσχυση των οικογενειών που πλήττονται από τον κορονοϊό και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των πολιτικών της υφυπουργού Εργασίας για τη στήριξη της οικογένειας, που αποτελεί άλλωστε βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.»

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά.

Close