Επίθεση με τσεκούρι σε δημόσια υπηρεσία: Σε κρίσιμη κατάσταση υπάλληλος-2 γυναίκες σοβαρά τραυματισμένες

ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην εφορία της Κοζάνης, όπου ένας άντρας εισέβαλε με τσεκούρι και τραυμάτισε σοβαρά τρεις υπαλλήλους,

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση είναι ο 56χρονος άνδρας που δέχτηκε, μαζί με δύο γυναίκες ακόμη, επίθεση από άγνωστο με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης. Ο 56χρονος έχει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη, όπου οι γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή, προς το παρόν, την κατάστασή του.

Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες που δέχτηκαν την επίθεση από τον άνδρα με το τσεκούρι, έχουν τραυματιστεί σοβαρά και η μία εξ αυτών, φέρεται να έχει χάσει το μάτι της.

Σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, ο 56χρονος εισήχθη στο χειρουργείο, καθώς φέρει σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και η κατάσταση του είναι κρίσιμη.

Παράλληλα, η66χρονη έχει καταστροφή του δεξιού οφθαλμού, θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο, ενώ εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμίατρους.

Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι 47χρονη, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Σήμερα, Παρασκευή η ΔΟΥ Κοζάνης θα παραμείνει κλειστή ενώ οι εφοριακοί θα προχωρήσουν σε πανελλαδική στάση εργασίας.

Πώς έγινε η επίθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης μπήκε στο κτήριο της Εφορίας, έχοντας ένα σακίδιο, έδωσε τα στοιχεία του κανονικά, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο Κεφάλαιο. Εκεί, άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να επιτίθεται με μανία εναντίον των υπαλλήλων.

«Ο δράστης ήταν ψυχρός και ψύχραιμος. Ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Πώς ακινητοποιήθηκε ο δράστης

Έντρομοι οι υπάλληλοι φώναζαν και έτρεχαν να σωθούν. Ωστόσο, ο προϊστάμενος του τμήματος Κεφαλαίου της ΔΟΥ Κοζάνης έπεσε επάνω στον 45χρονο και πάλεψε μαζί του, ενώ ο δράστης προσπαθούσε ακόμη και πεσμένος στο έδαφος να τον χτυπήσει. Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ πάλεψε αρκετά λεπτά μαζί του και, τελικά, με τη βοήθεια ενός συμβασιούχου και μιας υπαλλήλου κατόρθωσαν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η Αστυνομία, που συνέλαβε τον άνδρα.

Επί τόπου έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τέσσερις τραυματίες, έναν άνδρα και τρεις γυναίκες, στο Μαμάτσειο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης.

Close