Άθλιες συνθήκες στις σχολικές τουαλέτες- Αγώνα κάνουν οι δάσκαλοι για την επίλυση του ζητήματος

Η Πανελλήνια Επιστημονική Ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με ανακοίνωση που έκανε θίγει το επιτακτικό ζήτημα της υγιεινής και καθαριότητας των σχολικών μονάδων, και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρχουν σε κάθε σχολείο καθαρίστριες σε μόνιμη βάση.

Δείτε επίσης GNTM spoiler μεγατόνων: Η κουκλάρα παίκτρια που διώχνουν πρώτη απ’ το παιχνίδι λόγω… συμπεριφοράς

Οι εργαζόμενες στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων αγωνίζονται καθημερινά και μέσα σε αντίξοες συνθήκες, εδώ και πολλά χρόνια, ώστε οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να διαβιούν σε ένα υγιεινά καθαρό σχολικό περιβάλλον σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Διευθυντές.

Η μεγάλη όμως πλειοψηφία των καθαριστριών, απασχολούνται σήμερα με συμβάσεις μίσθωσης έργου με πολύ χαμηλή αμοιβή, και αναλαμβάνουν καθήκοντα μετά τη λήξη των μαθημάτων, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων σε καθαριότητα είναι μεγάλες καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, ιδιαίτερα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Έτσι, τις πρωινές ώρες στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχει καθαρίστρια και οι τουαλέτες ήδη μετά το πρώτο διάλειμμα παρουσιάζουν ένα ανθυγιεινό αποκρουστικό θέαμα και πολλές φορές δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τα παιδιά.

Δείτε επίσης Μπαίνουν τα χρήματα για το επίδομα παιδιού

Τα αιτήματα των Διευθυντών για την σχολική υγιεινή

  • Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν άμεσα στην κάλυψη όλων των σχολικών μονάδων με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με πλήρη εργασία και πλήρη δικαιώματα.
  • Τα σχολεία έχουν ανάγκη από προσωπικό καθαριότητας πλήρους απασχόλησης καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας τους, και όχι μόνο μετά τη λήξη των μαθημάτων, γιατί μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας

Δείτε την ανακοίνωση με ένα ΚΛΙΚ ΕΔΏ

Close