Έτσι θα λειτουργούν τα σχολεία στις Κόκκινες περιοχές

Χθες ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης όσον αφορά τον περιορισμό των κρουσμάτων από την πανδημία του κορονοϊού .Τι θα γίνει λοιπόν με τα σχολεία και πως θα λειτουργήσουν στις περιοχές  με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο;

Δείτε επίσης : Καθολικό lockdown σε Χαλκίδα και Πάτρα : Τα κλείνουν όλα

Στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, περιοχές τα σχολεία θα λειτουργούν με τη μέθοδο της τηλε-εκπαίδευσης.

Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τα Δημοτικά Σχολεία και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σύμφωνα με το newsbomb.gr θα συνεχίσουν να λειτουργούν στους Δήμους Μυκόνου και Θήρας μόνο, λόγω της μη ανίχνευσης μεταλλάξεων, αλλά και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των αιτιών της διασποράς του ιού στα νησιά αυτά.

Τι ισχύει σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική

Σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική ισχύει η αναστολή λειτουργίας των Λυκείων, ενώ συνεχίζεται κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ μέχρι τώρα πάνω από 300 σχολεία ή τμήματα είναι ήδη κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ σε πολλές «κόκκινες» περιοχές, μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν πάει σχολείο, καθώς οι γονείς φοβούνται και κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close