Εύβοια –  Δήμαρχος Μαντουδίου : Χωρίς εναέρια μέσα θα καούν άνθρωποι

Φωτιά στην Εύβοια: Δραματικοί τόνοι από τον δήμαρχο Μαντουδίου – Υπολόγισε σε 200.000 τα καμένα στρέμματα – «Ένας εφιάλτης ζωντανός»

Δραματικούς τόνους για να περιγράψει την κατάσταση με τη φωτιά στη βόρεια Εύβοια σύμφωνα με το newsbomb.gr χρησιμοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ο οποίος προειδοποίησε ότι «χωρίς εναέρια μέσα θα καούν άνθρωποι».

Σύμφωνα με τον ίδιο «το βράδυ κάηκαν 100.000 στρέμματα γης, κάηκε ολοσχερώς η Δημοτική Ενότητα Νηλέως, 300 και πλέον κατοικίες έχουν γίνει στάχτη. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση».

Δείτε επίσης : Διασωληνωμένοι δύο εθελοντές πυροσβέστες στο ΚΑΤ

 «Ο δήμος καταστράφηκε. Μιλάμε για τη χειρότερη ημέρα στην ιστορία του δήμου μας. Κάηκε ολοσχερώς το ανατολικό τμήμα του δήμου» συμπλήρωσε μιλώντας στο MEGA.

«Προσπαθούσαμε να τραβήξουμε κόσμο μέσα από τα σπίτια του για να μην καεί. Ένας εφιάλτης ζωντανός. Να βλέπετε ανθρώπους στις στέγες και η φωτιά να είναι δίπλα και να μην θέλουν να φύγουν» περιέγραψε τις εικόνες των προηγούμενων ωρών.

«Έπρεπε να πιαστεί το μέτωπο των Αμελάντων, μόλις ξέφυγε η φωτιά στο βουνό και γύρισε προς το Αιγαίο όλοι το περιμέναμε… οι παλιοί ξέρουνε το ίδιο έγινε το 1977. Σήμερα είναι χειρότερα και από τότε», σημείωσε καταγγέλοντας την ανυπαρξία βοήθειας.

Δείτε επίσης : Β. Εύβοια: Εκκενώθηκε το κάμπινγκ της Αγίας Άννας

Όπως είπε τα καμένα στρέμματα μαζί με τις προηγούμενες ημέρες ξεπερνούν τα 200.000 «και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει. Αν συνεχίσουμε να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση χωρίς εναέρια μέσα θα καούν και άνθρωποι».

Απευθύνοντας δραματική έκκληση για βοήθεια είπε ότι «η φωτιά δεν έχει σταματημό. Θα καεί όλο το νησί. Θα φτάσει στη Χαλκίδα και την Ιστιαία χωρίς εναέρια μέσα. Ήδη το 1/3 του νησιού σχεδόν έχει καεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close