Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price μετά το θάνατο 10 βρεφών!

Συνεχώς, γίνεται ευρέως και πιο γνωστή η είδηση πως εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια ένα ριλάξ της εταιρίας Fisher Price, είναι υπεύθυνο για το θάνατο 10 βρεφών. Ωστόσο η εταιρία έχει ανακοινώσει πως το προϊόν της αυτό, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται όταν το μωρό μπορεί να αλλάζει πλευρό.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και η Fisher Price ανακοίνωσαν την Παρασκευή (05.04.2019) πως οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το ριλάξ Rock ‘N Play, πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αν τα μωρά τους έχουν φτάσει σε ηλικία να μπορούν να γυρίσουν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι, σύμφωνα με το newsit.gr

Δείτε επίσης Ο «Λεωνίδας» από το Δέκα Λεπτά Κήρυγμα έγινε μπαμπάς και κάνει βόλτες με το παιδί του!

Η δραματική προειδοποίηση για το ριλάξ Rock ‘N Play της Fisher Price έρχεται μετά την αποκάλυψη πως 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2015 έως σήμερα. Τα βρέφη ήταν ηλικίας τουλάχιστον τριών μηνών και έχασαν τη ζωή τους ενώ γύρισαν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στα πλάγια καθώς δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς βρήκαν τον μοιραίο θάνατο τα βρέφη.

Η Fisher Price έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ριλάξ μόλις τα βρέφη φτάσουν σε σημείο να μπορούν να γυρίσουν και υπάρχει φόβος να πέσουν. «Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης με ιμάντα τριών σημείων», ανέφερε η εταιρεία.

Δείτε επίσης Α. Συμεονίδου  «Γιατί για εμένα που μόλις γεννήθηκα, η αγκαλιά σου είναι το πρώτο μου σπίτι συναισθημάτων»

Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price μετά το θάνατο 10 βρεφών! Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price μετά το θάνατο 10 βρεφών! Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price μετά το θάνατο 10 βρεφών! Δραματική προειδοποίηση για ριλάξ της Fisher Price μετά το θάνατο 10 βρεφών!

Ο Τσακ Σκότον, γενικός διευθυντής της εταιρείας, τόνισε ότι το εν λόγω ριλάξ πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας και συμπλήρωσε: «Ο θάνατος ενός βρέφους είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Η Fisher Price και όλοι οι υπάλληλοί μας παίρνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη να είναι μέρος της οικογένειάς σας και είμαστε δεσμευμένοι να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη σας κάθε μέρα».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της Fisher Price, Τσακ Σκότον, σε δήλωσή του υποστήριξε ότι το ριλάξ πληροί όλα τα ισχύοντα πρότυπα ασφαλείας. «Ο θάνατος ενός βρέφους είναι μια αδιανόητη τραγωδία. Η Fisher Price και όλοι οι υπάλληλοί μας παίρνουν πολύ σοβαρά την ευθύνη να είναι μέρος της οικογένειάς σας και είμαστε δεσμευμένοι να κερδίζουμε την εμπιστοσύνη σας κάθε μέρα» ανέφερε.

Πηγή: CNNcpsc.gov

Close