Φορητή συσκευή για τον καρκίνο του μαστού: Χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα και αναδεικνύει τυχόν ανωμαλίες

Αυτή η ευρεσιτεχνία αποτελεί προϊόν της δουλειάς δύο γυναικών που ελπίζουν να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μορφές καρκίνου. Χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα, σαρώνει για εξογκώματα και αναδεικνύει τυχόν ανωμαλίες.

Μια πρωτοποριακή φορητή συσκευή ελέγχου του μαστού που συνδέεται με εφαρμογή για smartphone, δημιουργεί έναν εξατομικευμένο χάρτη του κορμού, διευκολύνοντας την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Η σπουδαία αυτή εφεύρεση αποτελεί προϊόν δύο γυναικών και φιλοδοξεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μορφές καρκίνου.

Χρησιμοποιώντας ηχητικά κύματα, η φορητή συσκευή Doplot, σαρώνει τον μαστό για εξογκώματα και με τη βοήθεια εφαρμογής για smartphone, αναδεικνύει τυχόν ανωμαλίες στον ιστό.

Δείτε επίσης : Θεσσαλονίκη : Έκαψαν την εικόνα της Παναγίας

«Η συσκευή σας καθοδηγεί φωτίζοντας τα σημεία που πρέπει να ελεγχθούν. Παίρνετε τη συσκευή και την πιέζετε στον κορμό σας. Καταγράφει την περιοχή χρησιμοποιώντας μικροκύματα. Αναβοσβήνει για να την μετακινήσετε στο επόμενο σημείο και στο επόμενο, μέχρι να καταγραφούν όλες οι περιοχές» αναφέρει η ευρεσιτέχνης και νικήτρια διαγωνισμού Dyson 2022, Ντέμπρα Μπαμπαλόλα.

Η μέτρηση κάθε μήνα συγκρίνεται με τις προηγούμενες καταγεγραμμένες μετρήσεις για να αναδειχθούν τυχόν αλλαγές στον ιστό του μαστού. Εάν υπάρξουν «ύποπτες» αλλαγές οι χρήστες ειδοποιούνται σύμφωνα με το kavala247.gr και συμβουλεύονται να επισκεφθούν έναν επαγγελματία υγείας για περαιτέρω διερεύνηση.

Δείτε επίσης : Έφυγε απο την ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας Γιώργος Νάκος

«Αρχικά εστιάζουμε στον καρκίνο του μαστού. Επόμενος στόχος είναι να επικεντρωθούμε στον καρκίνο των όρχεων και στη συνέχεια στο σάρκωμα μαλακών μορίων» τονίζει η ευρεσιτέχνης – νικήτρια διαγωνισμού Dyson 2022, Σεφάλι Μπόχρα.

Η φορητή συσκευή Dotplot, ευρεσιτεχνία δύο αποφοίτων του Imperial College του Λονδίνου, κέρδισε το βραβείο Dyson. Στόχος της ομάδας είναι να αξιοποιηθεί για τον έλεγχο και άλλων μορφών καρκίνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close