Φωτιά Εύβοια: Κάηκαν σπίτια σε Αγία Αννα και Αχλάδι (βίντεο)

Ο Δήμαρχος Αγίας Αννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, μιλώντας στο iefimerida.gr επεσήμανε ότι η φωτιά πέρασε και έκαψε σπίτια περιμετρικά του οικισμού, μια αποθήκη μέσα στον οικισμό και ένα σπίτι στην Παλιόβρυση.

Η φωτιά έφτασε στην Παραλία της Αγίας Αννας και έστριψε αριστερά, καίγοντας και το Αχλάδι, όπου αυτή την ώρα καίει τον οικισμό και κατευθύνεται πιο βόρεια, προς Κοτσικιά και Βασιλικά.

«Δεν υπάρχει τίποτα να αντισταθεί στην πυρκαγιά» ανέφερε ο κ. Τσαπουρνιώτης. Αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης της Αγίας Αννας, ο δήμαρχος είπε ότι είχαν παραμείνει ορισμένοι επαγγελματίες για να σώσουν την περιουσία τους αλλά και μικρά παιδιά μαζί τους. Οπως είπε, είναι ασφαλείς στην παραλία, ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν με τα πλωτά του λιμενικού και ιδιωτών προς Μαντούδι.

Ο κ. Τσαπουρνιώτης απηύθυνε έκκληση στην Πολιτεία ώστε με το πρώτο φως της ημέρας να ρίξουν στη μάχη εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης για να αποφευχθεί περαιτέρω καταστροφή.

 

Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης και Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, είχε ζητήσει από τους κατοίκους των χωριών του δήμου του να εκκενώσουν όλα τα χωριά της ανατολικής πλευράς: «Δυστυχώς οι προσπάθειες κατάσβεσης για τον περιορισμό των μεγάλων μετώπων Αμέλαντες και Σκεπαστή δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα η φωτιά να παραμένει ανεξέλεγκτη. Εκκενώστε τώρα όλο το ανατολικό μέτωπο του δήμου μας και συγκεκριμένα της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως διότι η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις».
Πηγή: iefimerida.gr 

Close