ΦΡΙΚΗ στη Ρόδο! Έκανε έκτρωση και ο γιατρός ξέχασε στη μήτρα της το κεφάλι του εμβρύου

Μια ανατριχιαστική υπόθεση θα αναβιώσει σε λίγες μέρες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου, όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση 62χρονου γιατρού, ο οποίος κατηγορείται πως κατά τη διάρκεια έκτρωσης, άφησε στη μήτρα 38χρονης γυναίκας το κεφάλι του εμβρύου.

Όπως αναφέρει η Ροδιακή, όλα έγιναν το καλοκαίρι του 2009 και είχαν σαν αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή της γυναίκας.

Τον Φεβρουάριο του 2009, η 38χρονη μένει έγκυος στο δεύτερο παιδάκι της και μερικούς μήνες αργότερα πήγε στον γιατρό της για να δει την πορεία της εγκυμοσύνης της και την υγεία του εμβρύου.

Ο γιατρός τότε της σύστησε να διακόψει την κύηση, καθώς το μωρό έπασχε από το σύνδρομο Terner. Εκείνη απευθύνθηκε στον 62χρονο για μια δεύτερη γνώμη, ως έμπειρος γυναικολόγος μαιευτήρας και αφού είδε τις εξετάσεις την παρέπεμψε σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου εκεί τη συμβούλευσαν να συνεχίσει την κύηση και να επιστρέψει για επανέλεγχο τον Ιούλιο του 2009.

Η γυναίκα ανήσυχη επέστρεψε στη Ρόδο και στα τέλη Ιουνίου πήγε και πάλι στον 62χρονο μαιευτήρα, ο οποίος και της είπε να πάει και πάλι στην Αθήνα και να μην περιμένει την ημερομηνία που της είπαν.

Όντως η 38χρονη πήγε στο νοσοκομείο της Αθήνας κι εκεί οι γιατροί της είπαν πως η εγκυμοσύνη θα πρέπει να διακοπεί, καθώς το έμβρυο έφερε πολλά προβλήματα στους λεμφαδένες, στους πνεύμονες και στην κοιλιά.

Εκείνη ρώτησε αν θα έπρεπε να γίνει χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί της Αθήνας της είπαν ότι η κύηση θα έπρεπε να διακοπεί με φαρμακευτική αγωγή και όχι με χειρουργική επέμβαση, καθώς κάτι τέτοιο ήταν επικίνδυνο μετά τον τέταρτο μήνα εγκυμοσύνης.

Επιστρέφοντας στη Ρόδο, η 38χρονη ενημέρωσε τον γιατρό, ο οποίος της είπε πως θα προχωρήσουν σε χειρουργική επέμβαση με ολική αναισθησία, γιατί η διαδικασία της αναμονής είναι αρκετά ψυχοφθόρα.

Στις 30 Ιουνίου του 2009 λοιπόν έγινε η επέμβαση και μιάμιση ώρα πριν ολοκληρωθεί το χειρουργείο ο 62χρονος γιατρός βγήκε και ενημέρωσε τους συγγενείς ότι υπήρξαν δυσχέρειες κατά την έκτρωση και θα έπρεπε να προχωρήσει σε καισαρική τομή για να προστατεύσει τη μήτρα και να αφαιρέσει το κεφάλι του εμβρύου που είχε… αποσπαστεί.

Έτσι κι έγινε και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση του χειρουργείου ο γιατρός διαβεβαίωσε τον σύζυγο της 38χρονης ότι όλα πήγαν καλά και του έδειξε μάλιστα και το κεφάλι του εμβρύου που δήθεν είχε αφαιρεθεί μέσα σε ένα μεταλλικό δοχείο με φορμόλη.

Η γυναίκα βγήκε από το χειρουργείο, συνήλθε από τη νάρκωση και μεταφέρθηκε σε θάλαμο, όμως όσο περνούσαν οι μέρες ένιωθε πόνο, είχε υψηλό πυρετό και αισθανόταν αδύναμη.

Μάλιστα στις 4 Ιουλίου μπήκε εκ νέου στο χειρουργείο για την αντιμετώπιση αιμορραγίας, που όπως της είπε ο γιατρός οφειλόταν σε παλαιότερο επιφανειακό αιμάτωμα.

Την επόμενη μέρα παρουσιάστηκε υγρό στους πνεύμονες της 38χρονης και η κατάστασή της όλο και χειροτέρευε, ενώ παρά τις πιέσεις της οικογένειάς της, ο 62χρονος γιατρός δεν επέτρεπε να προβεί στα εξωτερικά του νοσοκομείου για εξετάσεις.

Μετά όμως από τις έντονες πιέσεις τους συζύγου της, η γυναίκα μεταφέρθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιουλίου 2009 σε διαφορετικό νοσοκομείο από αυτό που είχε υποδείξει ο γιατρός.

Εκεί, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένεια, ότι στην κοιλιά της 38χρονης βρέθηκε «ωοειδές μόρφωμα», το οποίο και αφαίρεσαν, όπως και τη μήτρα. Ευτυχώς η εγχείρηση είχε αίσια έκβαση, και οι εξειδικευμένοι γιατροί που ανέλαβαν αφαίρεσαν τελικά το κεφάλι του εμβρύου.

πηγη star.gr

Close