Γλυκά Νερά: Ποιος θα πάρει την επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν

Την «τύχη» της ενός έτους Λυδίας ερευνά η εισαγγελία ανηλίκων Αθηνών, μετά την αποκάλυψη ότι δολοφόνος της 20χρονης μητέρας της Καρολάιν ήταν ο 33χρονος πατέρας της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία, έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων Αθηνών η οποία βάση του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα μπορεί να αναθέσει την επιμέλεια προσωρινά είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά.

Δείτε ακόμη Γλυκά Νερά  Πιλότος : Ήθελε να χωρίσουμε  θόλωσα και της έκλεισα το στόμα με τα χέρια και το μαξιλάρι

Μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η σχετική έρευνα ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να διακριβώσουν τις συνθήκες διαβίωσης και καταλήξουν με αιτιολογημένο πόρισμα ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό, το οποίο για την ώρα διαμένει στην πατρική κατοικία του πιλότου.

Γλυκά Νερά: Ποιος θα πάρει την επιμέλεια του παιδιού της Καρολάιν

Σημειώνεται, ότι το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου «μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες».

Με πληροφορίες από το dikastiko.gr

 

Close