Γονείς μήνυσαν τον 30χρονο γιος του για να φύγει από το σπίτι! Τι απαντά ο ίδιος!

Δοκίμασαν τα πάντα! Του έδωσαν ακόμη και χρήματα για να βρει δικό του σπίτι… Ο 30χρονος “κανακάρης” του απεγνωσμένου ζεύγους από τις Συρακούσες της Νέας Υόρκης επέδειξε πρωτοφανή αδιαφορία στις εκκλήσεις το γονιών του, μην αφήνοντάς τους άλλη επιλογή από το να τον… μηνύσουν, προκειμένου να τον διώξουν από το σπίτι και να αποκτήσει επιτέλους δική του ζωή.

Ο Μάικλ Ροτόντο είναι 30 ετών και ζει με τους γονείς του στο σπίτι τους στις Συρακούσες της Νέας Υόρκης. Δεν τους πληρώνει ενοίκιο, δεν βοηθάει στις δουλειές του σπιτιού, δεν τον ενδιαφέρει να βρει δουλειά. Οι γονείς του, Κριστίνα και Μαρκ, μάταια προσπάθησαν να τον ωθήσουν να γίνει πιο δραστήριος για να “βάλει μπρος” τη ζωή του. Του προσέφεραν ακόμη και χρήματα προκειμένου να βρει δικό του σπίτι και να αυτονομηθεί σιγά – σιγά…. Ο 30χρονος μοιάζει όμως αδιάφορος απέναντι στο ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την οικογενειακή εστία.

Στις 7 Μαΐου οι γονείς του προχώρησαν σε μία μάλλον ανορθόδοξη κίνηση για τον πείσουν να φύγει από το σπίτι: Του έκαναν μήνυση!

Παραφράζοντας την παλιά ταινία “Ο πόλεμος των Ρόουζ”, θα μπορούσαμε να πούμε ότι εδώ μιλάμε για τον… πόλεμο των Ροτόντο. Ο γιος αρνείται πεισματικά να φύγει και οι γονείς φαίνονται αποφασισμένοι να εξαντλήσουν όλα τα νόμιμα μέσα για να τον διώξουν.

Σύμφωνα με το δικηγόρου τους, Άντονι Αντοράντε, έχουν ήδη επιδώσει πέντε ειδοποιήσεις έξωσης, οι οποίες και φαίνεται να έχουν καταλήξει στον κάλαθο των αχρήστων. Η πρώτη επιστολή εστάλη στις αρχές Φεβρουαρίου και το οικογενειακό δράμα κορυφώθηκε στις 30 Μαρτίου.

Αφού ο γιος αδιαφόρησε για τις πέντε εξώσεις και αρνήθηκε το επίδομα των 1.100 δολαρίων για να φύγει, οι γονείς τον ενημέρωσαν εγγράφως και επισήμως ότι η διαφορά τους θα λυθεί πλέον στα δικαστήρια. Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, ακριβώς επειδή η σχέση των αντιδίκων είναι οικογενειακή, η υπόθεση μπορεί να φτάσει μέχρι και το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, προκειμένου να κριθεί αν ο 30χρονος πρέπει να φύγει από το σπίτι ή όχι.

Μιλά για την επιμέλεια του γιου του και εξηγεί την άρνησή του να δεχθεί χρήματα

Για τη σχέση του με τους γονείς του και όλα τα προβλήματα μεταξύ τους μίλησε ο Μάικλ Ροτόντο, ο οποίος έγινε γνωστός μετά την άρνησή του να φύγει, στα 30 του, από το σπίτι των γονιών του αλλά και την έξωση που του έκαναν.

Την Τρίτη, δικαστής έδωσε στον Ροτόντο εντολή να φύγει από το σπίτι της οικογένειάς του στη Νέα Υόρκη, όπου ζούσε για μία δεκαετία.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο Μάικλ τόνισε πως τα θέματα που έχει με τους γονείς του Μαρκ και Κριστίνα σχετίζονται με τη μάχη για την επιμέλεια του γιου του.

Ο Μάικλ είπε πως έχασε την επιμέλεια του παιδιού τον Σεπτέμβριο. Το αγόρι ζει πλέον μόνο με τη μητέρα του, με την οποία ο Μάικλ ούτε έχει παντρευτεί ούτε έχει σχέση.

Ο ίδιος λέει πως έκανε έφεση, με επιχείρημα την οικονομική του κατάσταση, προκειμένου να μην επιβαρύνεται πλέον με δικαστικά έξοδα. Οι γονείς του όμως περιέπλεξαν τα πράγματα, τονίζοντας πως χρειαζόταν δουλειά και ασφάλιση υγείας, για να συνεχίσει να ζει μαζί τους.

Ο Μάικλ αρνήθηκε, λέγοντας πως αυτή τη στιγμή μοναδική δουλειά του είναι να πάρει πίσω τον γιο του.

Όταν προσφέρθηκαν να πληρώνουν εκείνοι για την ασφάλεια ζωής του, ο Μάικλ είπε πως δεν μπορεί να δεχθεί τα χρήματά τους γιατί τότε θα αλλάξει η οικονομική του κατάσταση και δεν θα μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα στη νομική μάχη για την επιμέλεια του γιου του.

Λίγο μετά, όπως ο ίδιος αφηγείται, οι γονείς του σταμάτησαν να τον υπολογίζουν στις ανάγκες του σπιτιού και του έκοψαν και το κινητό. Του απαγόρευσαν επίσης να χρησιμοποιεί τα πλυντήρια του σπιτιού, ενώ απευθύνθηκαν και οι ίδιοι στο δικαστήριο, διεκδικώντας το δικαίωμα της επίσκεψης στον εγγονό τους.

Ο Μάικλ υποστηρίζει πως δεν ζούσε πάντα στο πατρικό του. Πριν από περίπου οκτώ χρόνια είχε το δικό του διαμέρισμα, για περίπου ενάμιση χρόνο. Περίπου τότε έγινε πατέρας.

Τελικά μετακόμισε πίσω στους γονείς του όταν έχασε τη δουλειά του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, μήνυσε την εταιρία στην οποία εργαζόταν για διάκριση σε βάρος του, επειδή τον απέλυσαν όταν αρνήθηκε να δουλέψει Σάββατα, παρότι εξήγησε πως ήταν η μόνη μέρα που μπορούσε να επισκεφθεί τον γιο του. Διεκδικεί αποζημίωση ύψους 34.000 δολαρίων.

Ο Μάικλ λέει πως πήγε στο κολέγιο αλλά δεν πήρε το πτυχίο του. Άρχισε σπουδάζοντας μηχανικός στο Onondaga Community College, αλλά τελικά στράφηκε στις επιχειρήσεις, επειδή δεν του άρεσαν τα μαθηματικά.

Αναφορικά με τη δικαστική μάχη με τους γονείς του, προανήγγειλε πως θα ασκήσει έφεση. Υποστηρίζει πως οι γονείς του δεν του έδωσαν έναν καλό λόγο γιατί τον πετούν έξω από το σπίτι, ούτε αρκετό χρόνο να βρει νέο σπίτι. Αναφορικά με τη μη συνεισφορά του στο σπίτι, τα οκτώ χρόνια που μένει εκεί, τονίζει πως ποτέ δεν αναμενόταν να συμμετέχει στα έξοδα ή να βοηθά στις δουλειές, και υποστηρίζει πως αυτό ήταν ένα μέρος της συμφωνίας της διαμονής με τους γονείς του.

Πηγές:  e-daily.gr/news247.gr

Close