Η έκκληση ενός άνεργου πατέρα για το μόλις 4,5 μηνών άρρωστο παιδί του

Ο Γολγοθάς της οικογένειας άρχισε όταν το παιδί ήταν βρέφος. Σε ηλικία μόλις 4,5 μηνών άρχισε να εμφανίζει κρίσεις και διαγνώσθηκε με φαρμακο-ανθεκτική επιληψία Μόνη ελπίδα του αποτελεί η εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή στην οποία πρέπει να υποβληθεί στην Ρωσία, όπου θα μεταβεί το Νοέμβριο εάν έχει όμως τα χρήματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Όλγα Τσιούλφα
Έχει δαπανήσει ήδη το ποσό των 15.000 ευρώ και χρειάζεται τουλάχιστον άλλα τόσα χρήματα, προκειμένου να δώσει μία ευκαιρία στο μονάκριβο γιο του να έχει ένα φυσιολογικό μέλλον. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη, πατέρας του πεντάχρονου Χρήστου-Γεώργιου, που αντιμετωπίζει ένα σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Μόνη ελπίδα του αποτελεί η εξειδικευμένη φαρμακευτική αγωγή στην οποία πρέπει να υποβληθεί στην Ρωσία, όπου θα μεταβεί το Νοέμβριο, εάν έχει όμως τα χρήματα.
Μετά από αξιολόγηση από τη Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκύπτει ότι το παιδί έχει επιληπτική εγκεφαλοπάθεια με ποσοστό αναπηρίας 70%, ψυχοκινητική καθυστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 60%, σπαστική τετραπάρεση με ποσοστό αναπηρίας 67%, βαριά νοητική υστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 20 με ποσοστό αναπηρίας 80%, ποσοστό κινητικής αναπηρίας κάτω άκρων 67%. «Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 97%… και κατά ιατρική κρίση χρήζει βοηθείας και συμπαραστάσεως ετέρου προσώπου». Η γνωμάτευση έχει ημερομηνία 23 Μαρτίου 2016 και το παιδί στις 12 Ιουλίου θα γιορτάσει τα 5α γενέθλια του. Ο Γολγοθάς της οικογένειας άρχισε όταν το παιδί ήταν βρέφος. Σε ηλικία μόλις 4,5 μηνών άρχισε να εμφανίζει κρίσεις και διαγνώσθηκε με φαρμακο-ανθεκτική επιληψία.
«Το παιδί εμφάνισε πρόβλημα από 4,5 μηνών, πιθανολογούμε εμείς από τα εμβόλια, δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία, αλλά είχαμε την υποψία ότι έπαθε ζημιά από το «πενταπλό», δηλαδή το εμβόλιο για τέτανο, κοκκύτη, πολιομυελίτιδα και άλλες παθήσεις. Έγινε δύο φορές σε διάστημα 2,5 μηνών και δεν ξέρω εάν έπρεπε να γίνει έτσι», είπε ο πατέρας. «Το παιδί έχει κρίσεις, δεν είναι καθαρά επιληπτικές κρίσεις γιατί στην Ελλάδα τα κάνουμε όλα σούμα και τα λέμε επιληψία, αλλά δεν είναι έτσι. Ο γιατρός από την Αγία Πετρούπολη, στον οποίο έχω στείλει εξετάσεις του παιδιού και βίντεο με τις κρίσεις μου λέει ότι το παιδί δεν έχει επιληψία. Μου είπε ότι έκαναν στην Ελλάδα λάθος διάγνωση και του χορηγούνται επί 4,5 χρόνια λάθος φάρμακα και δηλητηριάζεται».
Ο γιατρός σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη είναι εξειδικευμένος νευροχειρουργός σε μεγάλο ιατρικό κέντρο της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία. Ήρθε σε επαφή μαζί του, με τη βοήθεια ενός Ελληνορώσου που διαμένει εκεί και έτυχε να γνωριστεί τυχαία στην Ελλάδα. Αυτός ο άνθρωπος τον έφερε σε επαφή με τον νευροχειρουργό. Το Νοέμβριο η τριμελής οικογένεια, θα μεταβεί στην Ρωσία προκειμένου το πεντάχρονο αγόρι να υποβληθεί σε φαρμακευτική αγωγή. «
Έχουμε δώσει περίπου 15.000 ευρώ μέχρι σήμερα για τα έξοδα που έχουμε κάνει και θα χρειαστούμε περίπου άλλα τόσα, για τα φάρμακα και τη διαμονή μας. Μόνο η κλινική για να κλείσουμε θέση χρειάστηκε κοντά στα 5.000 ευρώ», ανέφερε ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης. Ο μικρός Χρήστος-Γεώργιος υποφέρει από καθημερινές κρίσεις που του προκαλούν πόνο και επιβαρύνουν την υγεία του. Η πρώτη κρίση σημειώθηκε σε ηλικία 4,5 μηνών και σήμερα οι κρίσεις είναι 2-3 την ημέρα, «τώρα πάμε να κάνουμε ένα βήμα βελτίωσης με τη φαρμακευτική αγωγή που ξεκινήσαμε», είπε ο πατέρας, επισημαίνοντας ότι ο Ρώσος γιατρός που ανέλαβε την υπόθεση του γιου του, υποσχέθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του θα βελτιωθεί κατά 70%. «Στην Ελλάδα ο γιατρός που έχουμε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, πέρσι τον Ιούνιο, σήκωσε τα χέρια ψηλά και μετά από 3,5 χρόνια μου είπε ότι δεν μπορεί να βγάλει άκρη.
Ενώ στην αρχή φαινόταν μέτρια η κατάσταση, εξελίχθηκε διαφορετικά. Είναι φαρμακο-ανθεκτική επιληψία, σύμφωνα με το ιατρικό πόρισμα στην Ελλάδα και στην Αθήνα που πήγαμε το ίδιο μας είπαν. Σήκωσαν τα χέρια, μου είπαν ότι πρέπει να πάμε σε πιο επιθετικής μορφής φάρμακα για τα οποία όμως πρέπει να υπογράψω χαρτιά γιατί μπορεί να βελτιωθούν οι κρίσεις, αλλά μπορεί να έχουμε μερική ή ολική τύφλωση. Έτσι δοκιμάσαμε τα υπάρχοντα φάρμακα για την ηλικία του αλλά δεν πέτυχε τίποτα. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε γιατί ο νευροχειρούργος από τη Ρωσία μας είπε ότι εάν το παιδί κλείσει τα 8 θα έχει μόνιμες βλάβες». Ο πατέρας του μικρού Χρήστου-Γεώργιου είναι άνεργος από τον περασμένο Μάιο.
Ήταν θυρωρός-φύλακας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέσω εργολάβου και δυστυχώς έχασε τη δουλειά του πριν μερικούς μήνες. Προς τον παρόν είναι ασφαλισμένος, ωστόσο, το ασφαλιστικό του ταμείο δεν του προσφέρει, όπως λέει, καμία απολύτως οικονομική στήριξη για να μεταβεί στη Ρωσία. Έτσι απευθύνει έκκληση προς τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να βοηθήσουν να συγκεντρωθεί το ποσό για να σώσει το παιδί του.
Για την υπόθεση έκκληση απευθύνει και η Αντικαρκινική Εταιρεία Ροδόπης, καθώς και η διαδικτυακή ομάδα Μαμάδες Ροδόπης. Η ελπίδα για τον 5χρονο Χρήστο-Γεώργιο βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη όπου πρέπει να μεταβεί άμεσα. Ο αριθμός λογαριασμού για να καταθέσει όποιος επιθυμεί τη δική του οικονομική βοήθεια είναι: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αρ. Λογ. 5353-060327-546. IBAN GR 9101723530005353060327546. Όνομα δικαιούχου (πατέρας) ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ.
Πηγή:xronos.gr

Close