Η Ιερά Σύνοδος πρόκειται να κλείσει τις εκκλησίες λόγω κορονοϊού

Την απόφαση να κλείσουν οι εκκλησίες πρόκειται να κάνει δεκτή σήμερα η Ιερά Σύνοδος, έπειτα από εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, λόγω κορονοϊού.

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελούνται οι λειτουργίες με την παρουσία ενός παππά και ψάλτη, ενώ οι μεγάλες λειτουργίες πρόκειται να προβάλλονται στα κανάλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές από ανθρώπους του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας με τους αρχιερείς, κατά την διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε απόλυτη σύγκλιση σε σχέση με τους σχεδιασμούς τους Αρχιεπισκόπου.

Έτσι μετά απ΄αυτό το κλίμα, η πιθανότητερη εξέλιξη θέλει την Ιεραρχία να λαμβάνει απόφαση για κλείσιμο των ναών για τους πιστούς μέχρι νεοτέρας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιούνται οι λειτουργίες. Απεναντίας εκτός από την σκέψη για ένα ιερέα και ένα ψάλτη, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να ζητήσει από την διοίκηση της ΕΡΤ, να καλύψει όλες τις μεγάλες λειτουργίες, αλλά και πολλά από τα κηρύγματα των αρχιρέων.

Πάντως σε κάθε περίπτωση οι αρχιερείς δείχνουν (πλέον) να έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης, γεγονός που διευκολύνει τις σημερινές αποφάσεις.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος μετά και την προχθεσινή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό έδειξε απόλυτη διάθεση συνεργασίας.

Close