Η Μαρία Ξυπάκη Σαρούκου, μητέρα 4 παιδιών έσκισε στις Πανελλήνιες και από Σεπτέμβρη θα είναι φοιτήτρια

Η γυναίκα αυτή είναι σίγουρα ενα παράδειγμα για οποιονδήποτε  θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του ανεξαρτήτως χρόνου και ηλικίας. 

Ένα όνειρο που δεν το είχε φανταστεί υλοποίησε μια πολύτεκνη μητέρα από το Ηράκλειο που κατάφερε να περάσει στη σχολή Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στη σχολή που ήταν η πρώτη της επιλογή.

Η 45χρονη Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου από το Ηράκλειο φοίτησε στο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο με σκοπό να πάρει ένα δεύτερο απολυτήριο λυκείου.

Όταν είχε τελειώσει στα 18 της το τεχνικό επαγγελματικό λύκειο και πέρασε στο ΤΕΙ Μεσολογγίου, είχε ήδη γνωρίσει τον μετέπειτα σύζυγό της και αποφάσισε να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Έτσι άφησε στην άκρη τα σχέδια για σπουδές αλλά… προσωρινά.

Σήμερα έχει 4 παιδιά, 21,23,24 και 25 χρονών. “Τώρα πια είχα τον ελεύθερο χρόνο που χρειαζόμουν”, είπε στην ΕΡΤ Ηρακλείου, “για να ξαναπιάσω τις σπουδές μου στο σχολείο. Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες και να περάσω στο πανεπιστήμιο, όμως οι καθηγητές μου επέμεναν ότι έπρεπε να προσπαθήσω και κάπως έτσι τα κατάφερα!” Τα παιδιά της, άλλωστε, έχουν τραβήξει το δρόμο τους, ακολουθούν τις σπουδές τους και τις δουλειές τους.

Δείτε επίσης : Σπαρακτική κραυγή της μητέρας του ράπερ Οδυσσέα Τσιαμπόκαλου: Να βρεθεί αυτός που σκότωσε το παιδί μου – Στα ίχνη του ασυνείδητου οδηγού

Η Μαρία Ξυπάκη- Σαρούκου αποτέλεσε παράδειγμα και για τον σύζυγό της , ο οποίος αποφάσισε να συνεχίσει και ο ίδιος τις σπουδές του στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, όπου θα φοιτήσει την τρέχουσα σχολική χρονιά. Αποτελεί παράδειγμα όμως και για τον καθένα που θέλει να κυνηγήσει τα όνειρά του ανεξαρτήτως χρόνου και ηλικίας.

Στον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η 45χρονη γυναίκα έγραψε με υπερηφάνεια σύμφωνα με το ertnews.gr :

Πόσο δύσκολο θεέ μου ήταν , να ξυπνώ νωρίς το πρωί για να πηγαίνω στη δουλειά, να σχολώ και στη συνέχεια να κάνω μάθημα ως τις 11 το βράδυ . Αρχές του έτους λύγισα και λέω: “Τέλος ως εδώ ήταν, δεν αντέχω άλλο”, μα μια φωνή μέσα μου φώναζε, τώρα Μαρία, λίγο έμεινε ακόμα, θα τα καταφέρεις, μπορείς! Σήκωσα κεφάλι, μάζεψα τις δυνάμεις μου και συνέχισα.

Δεν είχα σκοπό να δώσω πανελλήνιες, ήθελα απλά να πάρω ένα δεύτερο πτυχίο, αλλά το πείσμα και η επιμονή των εξαίρετων καθηγητών μου με οδήγησαν να κάνω το βήμα αυτό. Τους ευχαριστώ θερμά !!

Δείτε επίσης : ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται όλα τα επιδόματα

Ένα μεγάλο ευχαριστώ όμως και στην οικογένεια μου ,στον άντρα μου, στα παιδιά μου, στους ήρωες μου, που ανέχτηκαν τα νεύρα μου , τις φωνές μου !!! Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Ε ναι λοιπόν τα κατάφερα ! Μη έχοντας διδαχθεί τα 2 από τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα , με μηδέν χρηματικό κόστος κατάφερα και συγκέντρωσα σχεδόν 14.000 μόρια και πέρασα στην 1η μου επιλογή, ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Ηράκλειο.

Δείτε επίσης : Στέλιος Κρητικός: Ο γιος του πέρασε πρώτος στη σχολή του στις Πανελλήνιες! (εικόνα)

Θέλει πίστη σε ό,τι κάνεις !

Πίστεψε στον εαυτό σου και τότε θα καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου και να κατακτήσεις τα όνειρά σου !

Να ξέρετε ότι οι κόποι και οι προσπάθειες πάντα ανταμείβονται!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

Close