Ιανός: Ζάκυνθος, Κεφαλονιά και Ιθάκη στη δίνη του κυκλώνα (pics&vids)

Στο περίκεντρο του κυκλώνα Ιθάκη, η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά 

Ήταν δύσκολο το βράδυ για  η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά και η Ιθάκη με τους θυελλώδης ανέμους και την δυνατή βροχή να δημιουργούν ένα ανατριχιαστικό σκηνικό για τους κατοίκους των νησιών.

Στη Ζάκυνθο από τις 3.οο το πρωί οι άνεμοι έφτασαν τα 10 με 11 μποφόρ  με δυνατή βροχή.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στο χωριό Κατάσταρι, όπου ο δυνατός αέρας ξήλωσε στέγη από κατοικημένο σπίτι, χωρίς ευτυχώς να υπάρχουν τραυματισμοί. Στο λιμάνι της Ζακύνθου, βούλιαξε ιστιοφόρου που ήταν δεμένο. Σε όλο το νησί σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τα οποία ελέγχει η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου. Στο χωριό Λυκούδι έχει πέσει ένα μεγάλο δέντρο κοντά σε παιδικό σταθμό και σπεύδουν συνεργεία ώστε να το απομακρύνουν.

 

Πολλές είναι και οι διακοπές ρεύματος αφου  αρκετές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι. Καλαμάκι, Αργάσι, Βανάτο, Λαγωποδο, Κατάστάρι, Μουζάκη, Αλυκές είναι χωρίς ρεύμα. Τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στις βλάβες και παλεύουν υπό αντίξοες συνθήκες να αναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ της Πέμπτης (17/09) πυλώνας ρεύματος έπιασε φωτιά κοντά σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καλαμακίου, στη Ζάκυνθο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να σβήνουν την πυρκαγιά.

 

Close