Ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό  στον 62χρονο που σκότωσε την 6χρονη κόρη του

Την ποινή των ισοβίων χωρίς κανένα ελαφρυντικό επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 62χρονο παιδοκτόνο, συνταξιούχο πρώην αστυνομικό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία της 6χρονης Στέλλας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, καθώς και για περιύβριση νεκρού αδίκημα για το οποίο του επιβλήθηκε επίσης φυλάκιση 2 ετών.

Το Δικαστήριο δεν δέχθηκε τους ισχυρισμούς του περί μειωμένου καταλογισμού, ούτε του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ή της ειλικρινούς μεταμέλειας.
«Τρελός δεν είναι, μόνο συμφεροντολόγος» είπε η μητέρα μετά την ανακοίνωση της ποινής. Στην αγόρευση του ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι αμφιταλαντεύτηκε και ο ίδιος για το θέμα του καταλογισμού, αν και πράγματι φαίνεται ότι έχει κάποια μορφή κατάθλιψης. Οπως είπε όμως του έκανε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος κατά τη διάρκεια της απολογίας του μίλησε μόλις ένα λεπτό για το παιδί.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας στην αγόρευση του είχε αναφέρει «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχορραγούσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι…Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχορραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη».

«Προκάλεσε» εισαγγελέα και ακροατήριο

Σε ατύχημα απέδωσε την δολοφονία της 6χρονης Στέλλας ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος επήλθε κατά λάθος.

Ο 62χρονος αστυνομικός «προκάλεσε» εισαγγελέα και ακροατήριο, με όσα είπε. Τον Απρίλιο του 2017 έκλεισε την μύτη και το στόμα της κόρης του, την στιγμή που την έκανε μπάνιο όπως είπε, επειδή έκλαιγε, και όταν το κοριτσάκι τού έμεινε στα χέρια, στη συνέχεια το τύλιξε σε σακούλες σκουπιδιών και το πέταξε στα σκουπίδια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το παιδί πέθανε από ασφυξία.

«Είμαι κρατούμενος 11 μήνες στο ψυχιατρείο των φυλακών. Υπηρέτησα 29 χρόνια στην Αστυνομία. Έχω πάρει επαίνους από την υπηρεσία μου. Την συγκεκριμένη μέρα ήμουν στο σπίτι και με πήρε τηλέφωνο η σύζυγός μου. Μου ζήτησε να κάνω την Στέλλα μπάνιο. Εκείνη δεν ήθελε. Την πήρα στην αγκαλιά μου. Φοβήθηκα μην ξυπνήσει τον Μάριο (σ.σ. τον δίδυμο αδελφό της 6χρονης) και της έκλεισα το στόμα για να μην κλαίει. Χωρίς να το καταλάβω το παιδάκι έχασε την αναπνοή του. Μου έμεινε στα χέρια. Έκανα προσπάθεια να το επαναφέρω αλλά δεν τα κατάφερα. Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα ότι έκανα. Ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη και από την σύζυγό μου και από την κοινωνία», είπε.

Εκτός των άλλων είπε ότι στη συνέχεια έσπευσε να βοηθήσει την σύζυγό του, δίνοντας της χρήματα για να μεγαλώσει τον αδελφό της μικρής Στέλλας.

Πηγή: tvxs.gr
Close