Καλοκαίρι 2020: Προβλέπεται το πιο ζεστό καλοκαίρι όλων των εποχών στην Ελλάδα

Ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια όλων των εποχών αναμένεται να έχουμε φέτος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ιστοσελίδων, αλλά και με τις προβλέψεις του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού, το φετινό καλοκαίρι θα αγγίξει τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, και μάλιστα με διάρκεια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά, η θερμοκρασία θα παραμένει μεταξύ 30 και 40 βαθμών σε ιδιαίτερα παρατεταμένες περιόδους.

«Τους πρώτους μήνες του έτους, όλα έδειξαν ότι το 2020 θα ήταν μια από τις πιο ζεστές χρονιές από τότε που ξεκίνησαν οι μετρήσεις» δήλωσε η εκπρόσωπος του οργανισμού Κλερ Νούλις, στη Γενεύη. Η εκπρόσωπος της WMO τόνισε ότι τα κύματα θερμότητας αυξάνονται λόγω της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής.

Καλοκαίρι 2020: Προβλέπεται το πιο ζεστό καλοκαίρι όλων των εποχών στην Ελλάδα

Όσον αφορά και πάλι την Ελλάδα, οι δήμοι, οι πολίτες, καθώς και όλη η χώρα, θα πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για τις επερχόμενες θερμοκρασίες.

Ειδικότερα με την κατάσταση του κορονοϊού, η οποία έχει εξουθενώσει τα νοσοκομεία, απαγορεύει συναθροίσεις, και εφιστά την προσοχή στη χρήση κλιματιστικών, οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για δύσκολες περιόδους.

Σύμφωνα λοιπόν με την ομάδα της οποίας ηγείται ο επικεφαλής επί 26 χρόνια της εταιρείας, Τζέισον Νίκολς, η ανάλυση για τον καιρό του επερχόμενου καλοκαιριού στην Ευρώπη στη βάση των δεδομένων δύο δεκαετιών δείχνει ότι το φετινό καλοκαίρι προμηνύεται καυτό, με υψηλές θερμοκρασίες και ξηρασία, μοτίβο που θα κυριαρχήσει και σε όλη την Ελλάδα.

Close