Καταγγελίες για μακάβριο εύρημα στο Ηράκλειο: Βρήκαν Βρέφος μέσα σε τάπερ

Τι αποκάλυψαν οι απλήρωτοι υπάλληλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου
Την απίστευτη αποκάλυψη ότι εργαζόμενη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου στην Κρήτη υπέστη σοκ όταν βρήκε «ένα μωρό σε τάπερ» έκανε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημόκριτος Σαλούστρος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της νέας περιόδου.

Δείτε ακόμη «Είδα το μωρό παγωμένο, ανάμεσα σε σκουπίδια» –Συγκλονιστικες μαρτυρίες στη δίκη για το νεκρό βρέφος στη Πετρούπολη
Το θέμα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ιδιώτη που λειτουργεί το ΚΔΑΥ.

Όπως διευκρινίστηκε επρόκειτο για έμβρυο, προφανώς από αποβολή, που πετάχτηκε στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ στις αρχές του 2018, ενώ ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το έμβρυο, δηλαδή στις αρχές του 2017. Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε 1,5 χρόνο έχουν γίνει 14 εργατικά ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι όμως προχώρησαν και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί το εργοστάσιο, λέγοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι δημότες πετούν στους μπλε κάδους… αντί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση καταλήγουν στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Δείτε ακόμη Διέκοψαν το γάμο για δεύτερη φορά: Πνίγηκε με φαγητό η πεθερά και έτρεξαν στο νοσοκομείο

Όπως είπαν, το ίδιο έκανε ο εργολάβος πετώντας επί 180 ημέρες τα ανακυκλώσιμα υλικά στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων και δε γινόταν ανακύκλωση, αφού το εργοστάσιο δε λειτουργούσε. Αυτά και άλλα πολλά, που ακούγονται ως σημεία και τέρατα να συμβαίνουν στο ΚΔΑΥ, καταγγέλθηκαν στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου από τους εργαζόμενους που άφησαν σαφείς αιχμές και για τον ρόλο που έχει διαδραματίσει εδώ και δύο χρόνια η δημοτική Αρχή Ηρακλείου, λέγοντας ότι, ενώ ξέρουν, καλύπτουν τον εργολάβο. Οι εργαζόμενοι μάλιστα υποστήριξαν ότι προσφάτως κάλεσαν την Αστυνομία για να μπουν να δουλέψουν στο εργοστάσιο, καθώς ο εργολάβος είχε φέρει, όπως είπαν, άλλον εργολάβο για να κλείσουν συμφωνία.

Πηγή: neakriti.gr

Πηγή: ethnos.gr
Close