Η κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη στη δίκη Πολύζου

Ανατριχιαστικές οι δηλώσεις της – «Ήταν μια γυναίκα που είχε τοποθετήσει στο μυαλό της τα γεγονότα σαν να ήταν το παιδί της ένα αντικείμενο! Δεν το έχω ξαναδεί…Με προβλημάτισε…πού είναι το ενδιαφέρον της μάνας;», κατέθεσε εμφανώς ταραγμένη και συγκινημένη

Ξεκίνησε και πάλι σήμερα το πρωί, λίγο μετά τις 9 π.μ., στο Μικτό Ορκωτό της Καστοριάς, η δίκη για τη δολοφονία του Κωστή Πολύζου, με κατηγορούμενους την μητέρα και τον πατριό του.

Στο γεμάτο κόσμο δικαστήριο παρίσταται και η Αγγελική Νικολούλη, η οποία κατέθεσε έντονα φορτισμένη.

Η κατάθεση της δημοσιογράφου «καίει» την μητέρα του 23χρονου Κωστή Πολύζου και τα όσα καταθέτει είναι συγκλονιστικά.

«Ήταν μια γυναίκα που είχε τοποθετήσει στο μυαλό της τα γεγονότα σαν να ηταν το παιδί της ένα αντικείμενο! Δεν το έχω ξαναδεί…Με προβλημάτισε…πού είναι το ενδιαφέρον της μάνας;», δήλωσε, ενώ συνέχισε, αναφέροντας: «Δεν είμαι ιατροδικαστής, δεν ήμουν παρούσα. Ξέρω πως οι καταθέσεις λένε πως το παιδί μπήκε μέσα σε ένα σπίτι και δεν ξαναβγήκε».

«Στην αρχή φαινόταν πως η μητέρα πίστευε πως το παιδί είναι στο Άγιο Όρος.

Όμως υπήρχε μια αδιαφορία…ο πατριός του δε φαινόταν να συμμετέχει και στο διάλειμμα του είπα να κάνει έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι να βοηθήσει», ανέφερε η Αγγελική Νικολούλη η οποία συνέχισε, λέγοντας: «Η κυρία Κουτσέγκου μου έλεγε στα διαλείμματα αν της τηλεφώνησαν από τη Σιάτιστα και αν μου είπαν για δάνεια.

Έλεγε πως ”υπάρχει κλίμα έντασης στη Σιάτιστα”. Μου είπε πως έπρεπε να δω δυο υπόπτους.

Ο ένας φίλος του που μένει απέναντι και ο άλλος από το περιβάλλον του πατέρα του και του θείου του. Η μακιγιέζ ήρθε και μου είπε πως ενώ δεν επιτρέπεται να βάφουμε τους καλεσμένους, εκείνη πήγε και της ζήτησε να τη βάψουν».

Συγκινημένη και με φόρτιση η Αγγελική Νικολούλη, ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτό, λέγοντας πως «τα έχω ζήσει έντονα όλα αυτά».

«Όσοι τον ξέρουν λένε πως μέσα στη βροχή και τέτοια ώρα ο Κωστής δε θα έβγαινε να συναντήσει κάποιον ή να φύγει από το σπίτι. Η γειτόνισσα μας είπε πως τον άκουσε να μπαίνει, αλλά όχι και να βγαίνει, ούτε άκουσε αυτοκίνητο. Η γλώσσα του σώματος του μικρού όταν τον ακολουθούσαμε με την κάμερα να μας δείξει τι συνέβη με τον Κωστή τις τελευταίες εκείνες ώρες ήταν σαν να έλεγε ένα μάθημα που του είπαν άλλοι», είπε και σημείωσε πως «οι ειδικοί που απευθυνθήκαμε μας είπαν πως το παιδί όντως έδειχνε σαν να μην εννοεί όσα λέει.Όταν ηταν μια ερώτηση που τον έβγαζε από την έρευνα κοιτούσε προς το βάθος του κήπου. Εκεί ήταν η μητέρα του. Μου έκανε εντύπωση πως όταν ο Κωστής πήγε να διορθώσει τη βλάβη στο νερό ήταν σε καλυμμένο χώρο. Αν πήγε να μιλήσει σε οδηγό με αμάξι θα είχε γίνει μούσκεμα. Ο βρεγμένος τη βροχή τη φοβάται και γύρισε να πάρει ομπρέλα μετά, οπως λένε;».
«Πάντα ήμασταν σε επαφή με τους κατηγορούμενους, τους ενημερώναμε για τα πάντα. Ήταν μεγάλο το λάθος του κυνηγού να μην ειδοποιήσει αμέσως την αστυνομία όταν βρήκε το πτώμα του Κωστή. Εκεί γύρω είχε ξερά κλαδιά που φαινόταν σαν να τα ειχε ρίξει κάποιος. Δε θα το ξεχασω ποτέ στα 21 χρόνια αυτά…Ο πατριός είχε μια αδιαφορία…αυτό το πράγμα…δεν μου έχει ξανατύχει..όταν τον πήραμε για να του πούμε για το πτώμα του Κωστή. Έλεγε… ”δεν πρέπει να είναι το παιδί, είναι στο Άγιο Όρος”, έλεγε η μάνα…», ανέφερε και είπε: «Αν σου πουν πως το παιδί σου βρέθηκε θαμμένο εκεί σκάβεις με τα νύχια σου….πας με τα πόδια αμέσως εκεί….μα το Θεό…Εδώ έχει βρεθεί το παιδί και εκείνοι ψάχνουν τα βρουν τον μάρτυρα…».
«Όταν της είπε ο συνεργάτης μου αν θα πάει εκεί είπε «θα πάει ο πεθερός μου, αν πάω εγώ θα πουν πως αλλοιώνω τα στοιχεία»….Άλλες οικογένειες όταν βρίσκουν πτώμα δικού τους ανθρώπου δεν μας αφήνουν σε ηρεμία…εδώ τίποτα. Ο κύριος Ντιός κάποια στιγμή, στη Σιάτιστα και μετά τη συνεντευξη, εκφράστηκε άσχημα για τους κατοίκους της Σιάτιστας. Έγινε αυτό που δεν είχε γίνει ποτε στα χρονικά. Ομάδα στο Facebook, εθελοντές, επιστολή στον πρωθυπουργό…μέχρι και ο μητροπολίτης Σιατιστας έλεγε κάντε κάτι», τόνισε έντονα φορτισμένη.

«Βρήκαμε τα στοιχεία για το αγροτικό 4Χ4 που πουλήθηκε όταν βρέθηκε το πτώμα. Κάνοντας την έρευνα για το αγροτικό, είδαμε πως το είχε πουλήσει σε μια μάντρα. Ο ιδιοκτήτης του μας είπε πως «το είχαν πλύνει, αλλά αυτό βρωμούσε..τον ρωτησα γιατί μυρίζει έτσι και μου απάντησε πως είναι στη ΔΕΗ και βάζει διάφορα».

Μετά το πηρε ένας στρατιωτικός που μας είπε ότι του ζήτησε το όχημα η Σήμανση από τη Θεσσαλονικη για έλεγχο. Μας είπε πως «και εγώ το έπλυνα και με βιολογικό καθαρισμό και παρά την κουκούλα μυρίζει.Στο εσωτερικό της κουκούλας έχει κάτι λεκέδες που δεν ξέρω τι είναι..σαν σκουριά. Το πήγαμε στον γενετιστή.. Στο εργαστήριο του κυρίου Φιτσιάλου διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αίμα και μάλιστα ανθρώπινο. Αυτός μας είπε πως μετά από τόσα πλυσίματα για να μείνει έστω και ένα στίγμα, πρέπει να ήταν μια μεγάλη επιφάνεια αίματος», συνέχισε.

«Μας έλεγαν συνέχεια πως το παιδί πήγε στο Άγιο Όρος και έμπαινε σε σελίδες του ίντερνετ. Το ερευνήσαμε και εκεί, αλλά δεν υπήρχε τίποτα. Όλοι έλεγαν πως αν ο μικρός ήταν αυτήκοος μαρτυρας της επαφής του Κωστή με κάποιον έξω από το σπίτι θα πήγαινε να δει και θα ενημέρωνε τη μητερα του. Οι χρήστες του Facebook μας ενημέρωναν πως η κυρία Δέσποινα έμπαινε με ψευδώνυμο και ρωτούσε διάφορα για να μαθει στοιχεία. Αυτό μας το είπαν, δε γνωρίζω αν είναι έτσι», πρόσθεσε.

Με μεγάλο ενδιαφέρον, αναμένεται και η κατάθεση του 17χρονου σήμερα γιου των δυο κατηγορουμένων και ετεροθαλή αδερφού του άτυχου 23χρονου.

Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί, εκτός απροόπτου, σήμερα, με τις απολογίες της μητέρας και του πατριού του Κωστή, με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να αναμένεται απόψε το βράδυ.

πηγή: kozanimedia

Close