Κιβωτός του Κόσμου: Θύμα σεξουaλικής κακοποίησης έπεσε ένας νεαρός απο δυο άνδρες

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση καθώς ένας νεαρός ανέφερε πως έπεσε θύμα σεξουaλικής κακοποίησης όταν φιλοξενούνταν στη γνωστή δομή φιλοξενίας παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου».

Μια καταγγελία «σοκ» είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ένα αγόρι ηλικίας 18 ετών σήμερα κατέθεσε στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ασφάλειας ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης εν όσω φιλοξενείτο στην πασίγνωστη δομή φιλοξενίας παιδιών «Κιβωτός του Κόσμου».

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της αστυνομίας μετά την καταγγελία σοκ ενός ανηλίκου που υποστηρίζει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση στην κιβωτό του κόσμου. Παράλληλα από την Εισαγγελία έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

 

Δείτε ακόμη Panic button : Για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Ελλάδα

Ο 18χρονος σήμερα νεαρός κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος ανηλίκων ότι σε ηλικία 15 ετών 2 άνδρες ασέλγησαν σε βάρος ενώ υποστήριξε ότι υπήρχαν και άλλα παρόμοια περιστατικά.

Η «Κιβωτός του Κόσμου» με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τίποτα για όσα καταγγέλλονται. «Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα» αναφέρει η ανακοίνωση της δομής.

Δείτε ακόμη Σοκ : 25χρονος έκοψε τις φλέβες του σε κεντρικό ξενοδοχείο

Επισημαίνει μάλιστα ότι δε περίπτωση που διαπιστωθεί ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα υποστούν τις συνέπειες. «Έχοντας γνώση του ρόλου της «Κιβωτού του Κόσμου» και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες» συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ο πατέρας Αντώνιος, ιδρυτής και εμπνευστής της «Κιβωτού του Κόσμου», μιλώντας στο Mega και τη Νίκη Λυμπεράκη την περασμένη Δευτέρα, είχε πει ότι στη δομές υπάρχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία των παιδιών.

Δείτε ακόμη Παίδων: Παρέμβαση Πλεύρη και ΕΔΕ για τη σ@ξουαλική κ@κοποίηση ανηλίκων παιδιών

«Έχουμε πολλές ασφαλιστικές δικλείδες , τα παιδιά δεν μένουν μόνα τους υπάρχουν παιδαγωγοί , υπάρχουν κάμερες, έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους που εμείς τους επιλέγουμε. Είναι πολύ δύσκολο κομμάτι η επιλογή» είχε πει ο πατέρας Αντώνιος.

Το υπουργείο Εργασίας, μετα τη δημοσιοποίηση του θέματος απέσυρε τη διάταξη που προέβλεπε παραχώρηση κτιρίου του ΕΦΚΑ στην «Κιβωτό του κόσμου».

Δείτε ακόμη Το είδαμε και αυτό : Σούπερ μάρκετ βάζει αντικλεπτικό στα βρεφικά γάλατα

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελία που έφτασε στο «Συνήγορο του Πολίτη» από πρώην τρόφιμο της δομής που κατήγγειλε κακοποιητική συμπεριφορά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close