Κλέαρχος Μαρουσάκης : Οι προβλέψεις για τον καιρό τα Χριστούγεννα –  O Άγιος Βασίλης θα έρθει από τη θάλασσα;

Οι προβλέψεις για τον καιρό τα Χριστούγεννα του 2023  – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη

Από το Φθινόπωρο επιστρέφουμε στην Άνοιξη, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει ραγδαία τις επόμενες ημέρες. Οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα κυλήσουν με καλό καιρό και το θερμόμετρο στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα σε μία χιουμοριστική ανάρτηση που έκανε στο Facebook, αναρωτιέται αν φέτος ο Άγιος Βασίλης θα έρθει για τα Χριστούγεννα από τη θάλασσα, λέγοντας πως «οι καμήλες του νότου νικάνε τις αρκούδες του βορρά παρά ότι το ημερολόγιο θα δείχνει Δεκέμβρη», αναφερόμενος στην αφρικανική σκόνη που θα επισκεφτεί τη χώρα το Σαββατοκύριακο.

Για σήμερα ο μετεωρολόγος του Open ανέφερε πως οι νοτιάδες ανέβασαν τη θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να δείχνει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Από Πέμπτη και Παρασκευή η θερμοκρασία ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, με το Σαββατοκύριακο η «θερμή εισβολή» να φέρνει θερμοκρασίες Άνοιξης, όπως λέει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Θα υπάρξουν περιοχές που θα δουν ακόμη και 23άρια. Παράλληλα, ευνοείται και η μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Δείτε επίσης : Εκπαίδευση : Οι αλλαγές σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

 

Οι πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου θα θυμίζουν Άνοιξη.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σαββατοκύριακο

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Δείτε επίσης : Μπάμπα Βάνγκα: Οι σκοτεινές προφητείες για το 2024  (βίντεο)

Η πρόγνωση για την Κυριακή

Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Δείτε επίσης : Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Πέμπτη (30/11/2023 ) στην Αττική

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close