Κλειστά σχολεία μέχρι και τα φώτα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία  σε όλες τις βαθμίδες μέχρι και τα  Φώτα .

Στις  13.30  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ανακοίνωσε:

Υπάρχει σχετική σταθεροποίηση ή ήπια μείωση, αυξάνεται ο αριθμός των κενών κλινών. Στα 1.600 τα μέσα ημερήσια κρούσματα την τελευταία εβδομάδα. Ο δείκτης εισαγωγών ανά ημέρα έχει μειωθεί. Με τόσο μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας.

Με αυτά τα δεδομένα η επάνοδος πρέπει να γίνει σταδιακά και με ασφάλεια.

Ανακοινώνουμε τους τομείς που δεν θα ανοίξουν:

Παραμένουν κλειστά:

σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητισμός εκτός των εξαιρέσεωνβ, χιονοδρομικά κέντρα έως τις 7 Ιανουαρίου.

Εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από νομό σε νομό και κυκλοφορία τη νύχτα. Όσοι επιστρέφουν θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ και θα μπαίνουν σε προληπτική καραντίνα 10 ημερών εφόσον μπαίνουν από τις 7 Ιανουαρίου.

Ειδικά για εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Δείτε ακόμη Κορονοϊός: Βρέφος ενός μηνός νοσηλεύεται μαζί με τη μητέρα του

.

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη:

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, έκανε λόγο για ενθαρρυντικές ενδείξεις όσον αφορά στην μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού και τόνισε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα ανακοινώσει τις δραστηριότητες εκείνες που δεν θα λειτουργήσουν μέχρι τα Χριστούγεννα.

“Παρά το γεγονός ότι βλέπουμε κάποιες ενθαρρυντικές ενδείξεις ως προς την αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, οφείλουμε να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να αποφύγουμε την αναζωπύρωση της επιδημίας και να δώσουμε μία ανάσα στα νοσοκομεία μας και στους μαχητές της πρώτης γραμμής. Για να φτάσουμε με προσοχή και με ασφάλεια στον οργανωμένο εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, ο οποίος και θα ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- από τις αρχές Ιανουαρίου”, τόνισε ο Πρωθυπουργός στην εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ.

 

 

Close