Κλειστά τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – Κατά τις πρωινές ώρες αύριο η τελική απόφαση για πολλά σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν σχολεία και στο Λεκανοπέδιο Αττική, λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στην Παιανία.

Κλειστές επίσης θα παραμείνουν οι σχολικές μονάδες και στον Δήμο Αχαρνών.

ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο, Τρίτη 8/1, στον Δήμο Φυλής.

ΔΗΜΟΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΛΙΜΟΥ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο, Τρίτη 8/1, με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, σε Δήμο Ηλιούπολης και Δήμο Γαλατσίου.

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

Αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 όλα τα σχολεία του Δήμου Αλίμου (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά λόγω του αναμενόμενου έντονου ψύχους και του παγετού, με ΑΠΌΦΑΣΗ ΤΟΥ δΗΜΆΡΧΟΥ.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ-ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ

Με απόφαση της δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας Γιάννας Κριεκούκη τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 για προληπτικούς λόγους λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις) που αναμένονται από το απόγευμα της Δευτέρας 7/1/2019 και την Τρίτη 8/1/2019.

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων την Τρίτη 08/01/2019 σε όλα τα Δημόσια και Ιδιωτικά Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Παλλήνης, καθώς και όλων των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Παλλήνης, προκειμένου να προφυλαχθούν μαθητές και γονείς από τους άνω κινδύνους των κατά την μετακίνησή τους, που καθιστά επικίνδυνη την προσέλευσή και την αποχώρησή τους στα εν λόγω σχολεία και παιδικούς σταθμούς, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Ζούτσος.

Δείτε επίσης: Καλλιάνος: «Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας από τη Δευτέρα»

ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Λόγω των έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως ανακοινώθηκαν από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών αποφασίζουμε ότι αύριο ΤΡΙΤΗ 08 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΚΛΕΙΣΤΑ θα παραμείνουν ΟΛΑ τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ΟΛΟΙ οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σαρωνικού.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών με πιθανό παγετό και χιονόπτωση και κατόπιν συστάσεων της Περιφέρειας Αττικής, αύριο Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία του Δήμου Λαυρεωτικής θα παραμείνουν κλειστά για την αποφυγή πιθανών προβλημάτων που σχετίζονται με τη μετακίνηση των μαθητών από την κατοικία τους προς τα σχολεία.

Η ασφάλεια των μαθητών αποτελεί προτεραιότητα όλων μας για αυτό κρίθηκε αναγκαία η λήψη προληπτικών μέτρων.

ΣΠΑΤΑ-ΑΡΤΕΜΙΔΑ

Αναλυτικά η έκτακτη ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει:

Με απόφαση του Δημάρχου Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτρη Μάρκου, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων του Δήμου μας, οι παιδικοί σταθμοί καθώς και το ΚΔΑΠ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Δείτε επίσης: Ποια σχολεία θα κλείσουν λόγω κακοκαιρίας; Τι γίνεται με τα σχολεία της Αττικής;

ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και της δημιουργίας παγετού, για προληπτικούς λόγους και με απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών, αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου και μεθαύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία του δήμου Διονύσου (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν, επίσης, οι δημοτικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Η Δήμαρχος Σαλαμίνας, Ισιδώρα Νάννου-Παπαθανασίου, αποφάσισε:

Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους προκειμένου να αποφευθούν πιθανά ατυχήματα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις-παγετός) που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες ώρες στην Αττική σύμφωνα με το ανωτέρω 3 σχετικό της Περιφερειάρχη Αττικής.

ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

Την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας και συγκεκριμένα τα ακόλουθα σχολεία:

α) Δημοτικό Σχολείο Σπετσών, β) Γυμνάσιο Σπετσών, γ) Γενικό Λύκειο Σπετσών, δ) 1ο & 2ο Νηπιαγωγείο Σπετσών & ε) Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Σπετσών,

εξαιτίας των ιδιαίτερα έντονων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και της επαγόμενης δυσκολίας λειτουργίας των σχολείων και μετακίνησης των μαθητών.

Δείτε επίσης: Το πιο όμορφο δημοτικό σχολείο στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΡΕΩΝ

Την αναστολή λειτουργίας όλων των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά, Νηπιαγωγεία) και Παιδικών και Βρεφονηπιακών Δήμου Μεγαρέων (Μέγαρα, Νέα Πέραμος), την Τρίτη 08 Ιανουαρίου 2019 για λόγους πρόληψης εκτάκτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (χιονόπτωση– παγετός) για την ασφάλεια των μαθητών και την αποφυγή ατυχημάτων, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γρηγόριος Ι. Σταμούλης.

ΔΗΜΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαος Μελετίου, ανακοινώνει ότι, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που αναμένονται, εξαιτίας του καιρικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα,(με το όνομα «Τηλέμαχος»), αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας των Σχολείων του Ασπρόπυργου για αύριο, Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Τη διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Ελευσίνας, την Τρίτη 08-01-2019, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, επειδή καθιστούν πιθανώς επικίνδυνη την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Γεώργιος Τσουκαλάς.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Την προληπτική διακοπή μαθημάτων και την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών
μονάδων του Δήμου Μαραθώνος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που θα
επικρατήσουν στην περιοχή στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε ο Δήμαρχος, Ηλίας Ψινάκης.

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Την διακοπή των μαθημάτων, λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών συνθηκών, αύριο Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2019, σε όλα τα Σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια), αποφάσισε ο Δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης.

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Την διακοπή των μαθημάτων λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών συνθηκών, την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 :

Α. Σε όλα σχολεία Π/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά)

Β. Σε όλα τα σχολεία της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ Εσπερινό και Εργαστήρια)

Γ. Σε όλα τα ειδικά σχολεία που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου (Ειδικό Νηπαγωγείο και Δημοτικό Σχολείο Νταού Πεντέλης και ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης Ραφήνας).

Δ. Στους Παιδικούς Σταθμούς και στο ΚΔΑΠ του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου

ΔΗΜΟΣ-ΚΡΩΠΙΑΣ

Την διακοπή των µαθηµάτων λόγω έκτακτων και έντονων καιρικών φαινοµένων, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε όλα τα Σχολεία Α/θµιας και Β/θµιας Εκπαίδευσης του ∆ήµου Κρωπίας (Νηπιαγωγεία, ∆ηµοτικά, Γυµνάσια και Λύκεια), αποφάσισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης.

Κατά τις πρωινές ώρες αύριο η τελική απόφαση για πολλά σχολεία

Όπως τονίζει η Περιφέρεια Αττικής, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων ενημέρωσαν ότι λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών, η Δ/νση Παιδείας, Παιδικής Ηλικίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη επιφυλακή το Τμήμα Αδειοδοτήσεων και Ελέγχων και Τεχνικά Τμήματα της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων σε σχολεία και τη διακοπή λειτουργίας όποιων εξ αυτών χρειαστεί.

Επιφυλάσσονται κατά τις πρωινές ώρες να μας ενημερώσουν σε ποια σχολεία αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί το μέτρο διακοπής λειτουργίας τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σ. Τζόκα, η Περιφέρεια τονίζει ότι:

1.Υπάρχει επάρκεια αλατιού στους Δήμους για την περίπτωση που χρειαστεί, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που αναμένονται.
2.Η προσοχή μας εστιάζεται στην προστασία των αστέγων και των ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και γι’ αυτό το λόγο λειτουργούν οι θερμαινόμενοι χώροι που έχουν ήδη ανακοινωθεί από την Περιφέρεια και τους Δήμους.
3.Εφόσον χρειαστεί κάποιες σχολικές μονάδες να μη λειτουργήσουν ,οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης από τα αρμόδια Γραφεία των Δημάρχων. Αυτό θα γίνεται μετά από εκτίμηση των οικείων δημοτικών αρχών.

Δείτε επίσης: Υπέροχες προτάσεις για σχολικό κολατσιο απο τη Μυρτώ Αγγελου

Πηγή: alfavita.gr
Close