Κοινωνικά Φροντιστήρια: Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για το σχολείο! Δείτε σε ποιους δήμους θα ισχύει

Πρόκειται για μία δωρεάν παροχή στον εκπαιδευτικό τομέα, όπου κάποιοι δήμοι θα εντάξουν κοινωνική διδασκαλία για τα παιδιά που οι οικογένειές τους αδυνατούν, για οικονομικούς λόγους,να τα στείλουν σε φροντιστήρια.

Έτσι θα παρέχεται δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία, η οποία είναι πολύ αξιόλογη, καθότι πολλά παιδιά έχουν περάσει σε σχολές και πανεπιστήμια. Δείτε παρακάτω τη λίστα με τους δήμους.

Δείτε επίσης Πώς να οργανώσετε το διάβασμα σε ένα παιδί δημοτικού

Δ. Αθηναίων
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων ξεκινά και φέτος παρέχοντας δωρεάν μαθήματα για μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στις αίθουσες του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, Κάτω Πατήσια (σταθμός ΗΣΑΠ Άγιος Νικόλαος), Δευτέρα έως Παρασκευή, καθημερινά 15.00-21.00.

Για την εγγραφή σας μπορείτε να προσέρχεστε, Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή από τις 16:00-19:00 στο χώρο του σχολείου (2ος όροφος).

Ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου καθώς και οι απόφοιτοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2020 καλούνται να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους άμεσα.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:
1. Φωτοαντίγραφο/α ΑΔΤ ή διαβατηρίου γονέα-κηδεμόνα και παιδιού/ιών
2. Βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο του μαθητή ή απολυτήριο (για απόφοιτους)
3. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας Γονέα/Κηδεμόνα ή λογαριασμός ΔΕΚΟ
4. Φωτοτυπία τελευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος
5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
6. Πρόσθετα Δικαιολογητικά Γονέων/Κηδεμόνων(π.χ. βιβλιάριο απορίας, βεβαίωση αναπηρίας, κάρτα ανεργίας κλπ)
7. Δήλωση αποδοχής του κανονισμού φοίτησης στο Κοιν. Φροντιστήριο (θα δίνεται από τη Γραμματεία)

Δεκτές θα γίνονται ΜΟΝΟ οι αιτήσεις που θα συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φωτοτυπημένα) και θα υποβάλλονται από τον κηδεμόνα του μαθητή/ τριας, ο οποίος θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή διαβατήριο για εξακρίβωση των στοιχείων του.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 8624588

Δ. Ηλιούπολης
Ο Δήμος Ηλιούπολης, στo πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με στόχο την ελάφρυνση των βεβαρυμένων οικογενειακών προϋπολογισμών, προγραμματίζει και φέτος τη λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου Ηλιούπολης.

Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται μαθήματα όλων των τάξεων Γυμνασίου – Λυκείου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να καταθέσουν την αίτησή τους στο Τμήμα Παιδείας – Εθελοντισμού – Δια βίου Μάθησης και Πολιτικών Ισότητας από τις 9.00π.μ. έως τις 13.00 μ.μ. προσκομίζοντας :

• Φωτοτυπία Δελτίου ταυτότητας ή άδειας Διαμονής
• Εκκαθαριστικό Δ.Ο.Υ

Δ. Ιλίου
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο παρέχει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τους οικονομικά αδύναμους μαθητές και απευθύνεται σε εκείνους που είτε φοιτούν, είτε είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ιλίου, με κύριο κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα το οικογενειακό εισόδημα, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη παράγοντες, όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, οι αναπηρίες και τα προβλήματα υγείας.

Τα οικονομικά κριτήρια είναι τα εξής:

Μέλη Οικογένειας Εισόδημα

2 μέλη 15.000€

3 μέλη 16.000€

4 μέλη και άνω 18.000€

Δ. Κορυδαλλού
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις μαθητών που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κορυδαλλού και τη φετινή χρονιά.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο στο [email protected] και στο Δημαρχείο, Γρ. Λαμπράκη 240, 2ος όροφος, γραφείο 205. (Πληροφορίες στο 210- 4990410) .

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικούν στη πόλη και φοιτούν στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις της πρόσθετης διδακτικής στήριξης.

Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι το συνολικό εισόδημα των οικογενειών, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα ή η ανεργία.

Δ. Μοσχάτου Ταύρου
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου συνεχίζει να ενισχύει το δίκτυο κοινωνικής προσφοράς προς τους κατοίκους του. Σκοπός του φροντιστηρίου είναι να προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές του Δήμου μας που χρειάζονται υποστήριξη για τις ενδοσχολικές εξετάσεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο αφορά τους μαθητές από το Μοσχάτο και τον Ταύρο, ενώ στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των εκπαιδευτικών που αναλαμβάνουν διδασκαλία στα τμήματά του. Οι αιτήσεις συμμετοχής στα τμήματά του θα γίνονται από σήμερα Τρίτη 8 έως τις 18 Οκτωβρίου 2019 στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου από τις 08.00 έως τις 14.00 στο:

Δημαρχείο Μοσχάτου, Κοραή 36 και Αγ. Γερασίμου, και

π. Δημαρχείο Ταύρου, Πειραιώς και Επταλόφου

ή με ηλεκτρονική αποστολή της φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στη σελίδα του Δήμου: www.dimosmoschatou-tavrou.gr στο e–mail: [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, τηλ.: 213 20 36 251 και 254

Δείτε επίσης «Θα ξεπαγιάσουν οι μαθητές μέσα στον χειμώνα»- Έκκληση σε υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών κάνουν οι διευθυντές σχολείων!

Δ. Ελευσίνας
Ο Δήμος Ελευσίνας σε μία προσπάθεια να κρατήσει ψηλά την ποιότητα ζωής των μαθητών της πόλης μας, θα συνεχίσει για 8η χρόνια τον θεσμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.

Για εγγραφές καλέστε στο Τμήμα Διαφάνειας, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής

Διεύθυνση : Χατζηδάκη 41& Δήμητρος
Δημαρχείο Ελευσίνας, 1ος Όροφος
Υπευθ. Επικοινωνίας Ευαγγελία Μακρή, Ανθή Βαλαβάνη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210- 5537216, 210-5537332
e.mail: [email protected], [email protected]
Ώρες εξυπηρέτησης : 09:00-15:00
Απαιτούμενα Δικαιολογητικά :

Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση
Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας
Φωτοτυπία Εκκαθαριστικού τρέχοντος έτους
Πρόσφατο πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
Φωτοτυπία λογαριασμού ΔΕΚΟ (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΕΥ.Δ.Α.Π.) στο όνομα του αιτούντος ή μέλους της οικογένειάς του με το οποίο συνοικεί
Για τους ανέργους, φωτοτυπία της Κάρτας Ανεργίας του ΟΑΕΔ
Σημειώνεται ότι παιδιά οικογενειών που έχουν ενταχθεί στις παροχές του κοινωνικού παντοπωλείου είναι αυτόματα δικαιούχοι του Δημοτικού Φροντιστηρίου

Δ. Αλίμου
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αλίμου ξεκίνησε τις εγγραφές για το σχολικό έτος 2019 – 2020.

Η λειτουργία των τμημάτων προβλέπεται για μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς επίσης και για ξένες γλώσσες. Επίσης θα ξεκινήσουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας για τις μαθήτριες και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα στεγάζεται σε σχολικές αίθουσες του 1ου ΓΕΛ Αλίμου (Υψηλάντου και Θησείου, Καλαμάκι) και σε σχολικές αίθουσες του 3ου Γυμνασίου Αλίμου (Κουμουνδούρου 19, Άνω Καλαμάκι).

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνταιστο Δημαρχείο Αλίμου (Αριστοτέλους 53, στον 2ο όροφο).

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ήδιαβατηρίου του γονέα (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ήδιαβατηρίου του μαθητή (σε περίπτωση αλλοδαπών επιπλέον και άδεια παραμονής)
ΑΜΚΑ Μαθητή
ΑΜΚΑ Γονέα
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
Φωτοαντίγραφο Εκκαθαριστικού Σημειώματος τελευταίου έτους(2018)
Φωτοαντίγραφο Απολυτηρίου Λυκείου,σε περίπτωση αποφοίτων
Φωτοαντίγραφο πρόσφατου λογαριασμού ΔΕΚΟ
Δικαιολογητικά που να αποδεικνύουντην ένταξη σε ευπαθή κοινωνική ομάδα (πολυτεκνία, ανεργία, ΑΜΕΑ)
Αίτησησυμμετοχής – εγγραφής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο (η ΑΙΤΗΣΗ διατίθεται στον 2ο όροφο του Δημαρχείου).
Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου, μπορούν να καλούν στο 213. 2008043 ή να επικοινωνήσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:[email protected] Υπεύθυνη: κα Δήμητρα Αιγινίτη

Δ. Ελληνικού Αργυρούπολης
Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, θα λειτουργήσει και την νέα σχολική χρονιά 2019-2020 το Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας (εκτός της Γ΄Λυκείου).

Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν εθελοντές, πτυχιούχοι ή τελειόφοιτοι εκπαιδευτικών τμημάτων των Πανεπιστημίων διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσφέρουν μέρος από τον πολύτιμο προσωπικό τους χρόνο. Στο τέλος κάθε σχολικού έτους χορηγείται στους εθελοντές βεβαίωση διδακτικής προϋπηρεσίας.Τα μαθήματα θα γίνονται στο 3ο Λύκειο Αργυρούπολης, απογευματινές ώρες.

Τηλ. επικοινωνίας 2132018700-εσωτ 410 και 2132018781-782

φαξ 2132018796

Email :[email protected]

Δείτε επίσης Πώς να δώσω κίνητρο στον έφηβο να διαβάσει; Πώς επιτυγχάνεται το αποτελεσματικό διάβασμα;

Δ. Πατρέων
Η αδυναμία των λαϊκών οικογενειών να καλύψουν τις γενικότερες ανάγκες τους, όπως και την στήριξη των παιδιών τους στην μόρφωση οδηγεί όλο και περισσότερους μαθητές και μαθήτριες να αναζητούν στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης του Δήμου Πατρέων, βοήθεια και υποστήριξη για την βελτίωση της επίδοσής τους στα μαθήματα.

Δηλώσεις συμμετοχής:
1) Στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, Πλατεία Γεωργίου 17 Α, 3ος Όροφος Καθημερινά από Δευτέρα – Παρασκευή και ώρα 10:00-15:30 μμ.

Τηλ. Επικοινωνίας : 2610-274035

2) Στα Γραφεία των Δημοτικών Διαμερισμάτων και Τοπικών Συμβουλίων του Δ. Πατρέων.

3) Ηλεκτρονικά μπορούν να κατατεθούν επίσης αιτήσεις συμμετοχής στο email [email protected]

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ μεγάλο ποσοστό των μαθητών που φοίτησαν σε Κοινωνικά Φροντιστήρια, τα οποία πραγματοποιούνται σε αίθουσες που διαθέτουν δήμοι και σχολεία, πέρασαν στα πανεπιστήμια.

Με πληροφοριές από infokids.gr

Close