Κομήτης από την εποχή των Νεάντερταλ θα πλησιάσει την γη  – Θα είναι ορατός με γυμνό μάτι

Το 2023 ξεκίνησε δυναμικά την πορεία του. Κομήτης από την εποχή των Νεάντερταλ πλησιάζει την γη 

Πρόκειται για τον κομήτη C/2022 E3 (ΖΤF) που ανακαλύφθηκε από τηλεσκόπιο της Καλιφόρνιας τον Μάρτιο του 2022 και θα περάσει σχετικά κοντά από τη Γη στη διάρκεια του Ιανουαρίου του νέου έτους. Το πέρασμα του κομήτη θα μπορεί κανείς να δει με γυμνά μάτια.

Ο κομήτης θα κάνει την κοντινότερη προσέγγισή του στον Ήλιο (περιήλιο) στις 12 Ιανουαρίου σε απόσταση περίπου 160 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από αυτόν. Στη συνέχεια θα πλησιάσει τον πλανήτη μας, όπου αναμένεται να φθάσει στην πλησιέστερη απόστασή του (περίγειο) των 42 εκατ. χλμ. την 1η ή 2α Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης : Βέροια : Σπαράζει ο παππούς της 29χρονης  Άσε με να πάω να ανάψω το κερί του(βίντεο)

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), η Νέα Σελήνη στις 21 Ιανουαρίου προσφέρει την ευκαιρία για παρατήρηση του κομήτη στον νυχτερινό ουρανό. Ο κομήτης εκτιμάται ότι έχει μια περίοδο περίπου 50.000 ετών, πράγμα που σημαίνει ότι την τελευταία φορά που είχε πλησιάσει τη Γη, ζούσαν ακόμη οι Νεάντερταλ, ενώ είχαν κάνει την εμφάνισή τους και οι πρόγονοι μας Homo sapiens. Φυσικά, ακόμη κι αν τον είχαν δει, δεν θα είχαν καταλάβει περί τίνος επρόκειτο.

Κομήτης από την εποχή των Νεάντερταλ θα πλησιάσει την γη – Θα είναι ορατός με γυμνό μάτι

Οι τελευταίες φωτογραφίες του C/2022 E3 – ο οποίος αρχικά φαινόταν σαν αστεροειδής, αλλά μετά άρχισε να γίνεται ολοένα πιο φωτεινός – δείχνουν ότι διαθέτει μια χαρακτηριστική χρυσή ουρά και μια κόμη αερίων και σκόνης με γαλαζωπή – πρασινωπή απόχρωση.

Δείτε επίσης : Έκτακτη Είδηση: Καραμπόλα 10 αυτοκινήτων στην Εθνική Οδό  Έκλεισε το ρεύμα προς Αθήνα

Ο κομήτης είναι ήδη ορατός με τηλεσκόπια και ισχυρά κιάλια, όταν ο ουρανός είναι καθαρός τα βράδια σύμφωνα  με το flash.gr  .

Ο κομήτης αναμένεται να πλησιάσει τη Γη και μάλιστα θα είναι ορατός με γυμνό μάτι στο τέλος του μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις στο Daddy-Cool.gr

Close