Κορονοϊός: 20 Κρούσματα στο hot spot της Ριτσώνας- Όλοι ασυμπτωματικοί

Σε καραντίνα τέθηκε από σήμερα 2/4 το hot spot της Ριτσώνας καθώς εντοπίστηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού μέσα σε 63 ελέγχους. Ωστόσο οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και συνεχίζονται και σήμερα για την πλήρη καταγραφή της εξάπλωσης του ιού.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου Νότης Μηταράκης σε συνεργασία με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, έθεσαν σε αυστηρό περιορισμό το άσυλο μεταναστών στη Ριτσώνα, που θα διαρκέσει 14 ημέρες.

Τα κρούσματα εντοπίστηκαν με αφορμή τη νοσηλεία μιας φιλοξενούμενης γυναίκας στη δομή, και έτσι, έπειτα από τεστ που έγιναν και στους 63 φιλοξενούμενους, οι 20 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Αξίζει να σημειωθεί πως κανένας από αυτούς δεν παρουσίαζε συμπτώματα που δείχνουν ότι πάσχει από κορονοϊό. Επίσης, όπως αναφέρθηκε, κανένας από το προσωπικό της δομής δεν βγήκε θετικός στο τεστ.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κ. Βάκα, είναι ενημερωμένοι για το συμβάν, ενώ αστυνομία βρίσκεται στη δομή για να διασφαλίσει πως καμία έξοδος ή είσοδος δεν θα γίνει στο χώρο.

Στην δομή βρίσκεται κλιμάκιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να μπορέσει να επιτηρήσει την εφαρμογή των μέτρων. Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό.

Close