Κορονοϊός: Αυτές οι ομάδες αίματος είναι πιο ευάλωτες στον ιό

Νέα επιστημονική έρευνα ήρθε στο φως σχετικά με τον κορονοϊό. Έπειτα από μελέτες, φαίνεται πως συγκεκριμένες ομάδες αίματος είναι πιο ευάλωτες στον ιό.

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα, που δημοσίευσε ο Economist, τα άτομα με ομάδα αίματος Α είναι πιο ευάλωτα σε πιθανή μόλυνση από τον κορονοϊό.

Την ίδια στιγμή, άτομα με ομάδα αίματος Ο είναι λιγότερο ευάλωτα στον κορονοϊό, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη.

Οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα για 2.200 ασθενείς από τρία νοσοκομεία της Κίνας, σε Γουχάν και Σεντσέν, μεταξύ των οποίων και 200 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους.

ΠΟΥ: Οι ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τολμηρά μέτρα
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να λάβουν τα «πλέον τολμηρά» μέτρα, δήλωσε σήμερα στην Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, υπενθυμίζοντας ότι η Ευρώπη είναι «το επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

«Κάθε χώρα, χωρίς εξαιρέσεις, οφείλει τα λάβει το πλέον τολμηρά μέτρα για την ανάσχεση ή την επιβράδυνση της απειλής του ιού», δήλωσε ο Χανς Κλούγκε.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς συνέστησε στις χώρες να επιμείνουν στη στρατηγική του περιορισμού γιατί η πανδημία αυτή μπορεί να ελεγχθεί.

Η στρατηγική του περιορισμού έδειξε θετικά αποτελέσματα στην Κίνα, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Ενώπιον της μείζονας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης της εποχής μας, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις χώρες να κάνουν τεστ. “Ουδείς μπορεί να πολεμήσει μια πυρκαγιά με τα μάτια δεμένα. Πρέπει να εξετάζεται κάθε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού. Υπάρχουν ήδη περισσότερα κρούσματα και θάνατοι στον υπόλοιπο κόσμο σε σχέση με την Κίνα.

Ο ΠΟΥ καλεί όλες τις χώρες να ενισχύσουν τα προγράμματα των ελέγχων τους εκτιμώντας ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδύνουν την εξέλιξη της πανδημίας. “Έχουμε ένα απλό μήνυμα προς όλες τις χώρες – να κάνετε τεστ”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι σε θέση να ελέγχουν όλα τα ύποπτα κρούσματα, δεν μπορούν να πολεμούν αυτή την πανδημία με τα μάτια τους δεμένα. Χωρίς το τεστ, κρούσματα δεν θα μπορούν να απομονωθούν και η αλυσίδα της λοίμωξης δεν θα σπάσει, είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ο επιδημιολόγος του ΠΟΥ τόνισε ότι είναι σημαντικό να προστατευτούν τα παιδιά που μπορεί να πεθάνουν από την ασθένεια αυτή.

Η στρατηγική για τον περιορισμό της νόσου, με τον εντοπισμό των ανθρώπων με τη λοίμωξη και την ταχεία απομόνωσή τους, εξακολουθεί να είναι η καλύτερη προσέγγιση, επανέλαβε ο επικεφαλής της ΠΟΥ.

Δείτε εδώ την έρευνα

Πληροφορίες από newsbomb.gr

Close