Κούλουμα 2019: Την Κυριακή το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας -Υπερθέαμα με άρματα μέσα στο νερό [βίντεο]

Η Χαλκίδα φοράει τα γιορτινά της και μας προσκαλεί στο Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2019, την περίφημη νυχτερινή παρέλαση αρμάτων μέσα στο νερό, για να πέσει η αυλαία των φετινών αποκρεών.

Ενα ξεχωριστό θέαμα το μοναδικό θαλασσινό καρναβάλι της χώρας, με αποκορύφωμα την τελετή λήξης που κάθε χρόνο πραγματοποιείται το βράδυ της τελευταίας Κυριακής της Αποκριάς 10 Μαρτίου! Ένα υπερθέαμα στο νερά του Ευρίπου!

Δείτε επίσης: Αστεία, εντυπωσιακά, πρωτότυπα και εύκολα face painting για παιδιά για τις απόκριες!

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το τριήμερο της αποκριάς είναι πλούσιο και για όλα τα γούστα:

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 και ώρα 16:00, ξεκινά η μεγάλη παρέλαση καρναβαλιστών με αφετηρία το Κόκκινο Σπίτι και μέσω των οδών Τζιαρντίνι, Φαρμακίδου και Αγ. Γοβιού, καταλήγει στην παραλία της Χαλκίδας. Με το πέρας της παρέλασης, ακολουθεί συναυλία με τους LOCA LATINA, στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας.

Tη σκυτάλη παίρνει η «Λευκή Νύχτα», (ώρα 20:00) όπου, ο Εμπορικός Σύλλογος Χαλκίδας διοργανώνει συναυλίες και υπαίθρια πάρτι, ενώ τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά με μοναδικές προσφορές μέχρι αργά το βράδυ.

Ενα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της ΚυριακήςΕνα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής

Αργοναυτική εκστρατεία στα νερά του Ευρίπου – Ώρα έναρξης 19:30

Κούλουμα 2019: Την Κυριακή το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας -Υπερθέαμα με άρματα μέσα στο νερό [βίντεο]

Δείτε επίσης: Υπάρχουν φορές που αφήνω τα παιδιά να «καταστρέφουν» το σπίτι… Και αυτό λέγεται περνάμε τέλεια!

Εφετινό θέμα της τελετής λήξης, είναι η «ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ». Η έναρξη αποτελεί συνέχεια της περυσινής τελετής «το χρονικό της Τροίας», με μάχες Τρώων και Αχαιών κάτω από το Δούρειο Ίππο και με αρχικό πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα, που αποτελεί το συνδετικό κρίκο μέσω των αναμνήσεών του για το πατέρα του Λαέρτη, που συμμετείχε ως πλήρωμα της Αργούς και τις περιπέτειες του Ιάσωνα των Αργοναυτών του, που είναι και το κεντρικό θέμα της εφετινής τελετής λήξης.

Ενα ξεχωριστό υπερθέαμα με πυροτεχνήματα, ηχητικά και οπτικά εφέ. Εναέριες και θαλάσσιες γιγάντιες φιγούρες, δεκάδες πλωτά και χιλιάδες καρναβαλιστών θα συνθέσουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό το Βράδυ της Κυριακής.

Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δεσπόζει στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του ΕυρίπουΗ επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δεσπόζει στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου

Τα σκηνικά εφέτος δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο της Προβλήτας Γλάρος (Βοιωτική πλευρά) όπου ορθώνεται η Βελανιδιά με το χρυσόμαλλο Δέρας και τον τρομακτικό Δράκο για φύλακά του.

Δείτε επίσης: Οι καλύτερες δραστηριότητες και παιχνίδια για το παιδικό αποκριάτικο πάρτι!

Η επιβλητική παρουσία του Δούρειου Ίππου (20 χ 18 μ.) δεσπόζει στην προβλήτα Αγ. Νικολάου, αλλά και ο Ποσειδώνας με τις κόρες Σκύλα και Χάρυβδη, στην Παλαιά Γέφυρα, κυρίαρχοι στο στενό του Ευρίπου. Τα σκηνικά επεκτείνονται στο στρογγυλό και μέσα στη θάλασσα, με το Χείρωνα Κένταυρο, τον βασιλία Πελία και το Μαντείο που αποτελεί την έναρξη της περιπέτειας του Ιάσωνα και της Αργούς, με υπερθαλάσσιες κατασκευές, ιπτάμενες φιγούρες, όπως επίσης για άλλη μια χρονιά η εναέρια χορευτής, Κατερίνα Σολδάτου, θα εμφανιστεί… με πολλές σκηνογραφικές εκπλήξεις για τις ανάγκες της Αργοναυτικής Εκστρατείας.

Με το πέρας της τελετής λήξης του θαλασσινού μας Καρναβαλιού, ακολουθεί συναυλία με τους : CUBANEROS και LOCA LATINA, στο στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας

Κούλουμα 2019: Την Κυριακή το θαλασσινό καρναβάλι της Χαλκίδας -Υπερθέαμα με άρματα μέσα στο νερό [βίντεο]

Υπερθαλάσσιες κατασκευές, ιπτάμενες φιγούρες, ενώ για άλλη μια χρονιά η εναέρια χορευτής, Κατερίνα Σολδάτου, θα μεγέψει το κοινό Υπερθαλάσσιες κατασκευές, ιπτάμενες φιγούρες, ενώ για άλλη μια χρονιά η εναέρια χορευτής, Κατερίνα Σολδάτου, θα μεγέψει το κοινό

Δείτε επίσης: 10 εύκολες αποκριάτικες στολές για να φτιάξετε για τα παιδιά

Καθαρά Δευτέρα με εδέσματα και κρασί

Την Καθαρά Δευτέρα 11 Μαρτίου και από ώρα 11:00, στη Χαλκίδα (πλατεία Μάλλιου, Κοκ.Σπίτι), καθώς και σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Χαλκιδέων: Ν. Αρτάκη (Λιμάνι), Παραλία Αυλίδας, Δροσιά (Παναγίτσα-Λιμανάκι) και Λευκαντί Βασιλικού, θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί

 

Πηγή: iefimerida.gr
Close