Κρήτη: Οι εξετάσεις σε 9χρονο παιδί άναψαν φωτιές και έφεραν πρόστιμο 600 ευρώ σε γυναίκα – Τι διαπίστωσαν οι γιατροί (εικόνες)

Οι γονείς είδαν κάποια εξογκώματα στο λαιμό του παιδιού και πήγαν σε νοσοκομείο. Οι εξετάσεις έδειξαν τι είχε προηγηθεί. Η υπόθεση έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης στην Ιεράπετρα στην Κρήτη…

 

Ένα αρκετά σοβαρό περιστατικό με τη μόλυνση ενός μικρού παιδιού στην Ιεράπετρα στην Κρήτη τον τελευταίο μήνα, από γάτα, έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς και τις αρχές της πόλης, έφερε ένα μεγάλο πρόστιμο σε ηλικιωμένη γυναίκα που ταϊζει αδέσποτα και πρόκειται να ερευνηθεί ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μαθητή δημοτικού 9 χρονών, ο οποίος όπως αποδείχθηκε μολύνθηκε με το βακτήριο Bartonella, το οποίο προερχόταν από την επαφή με γάτες. Νοσηλεύτηκε για ένα μήνα στο ΠΑΓΝΗ, και πλέον έχει πάρει εξιτήριο με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία του, αφού ο οργανισμός του έχει εξασθενήσει εντελώς και έχει αποκτήσει αλλεργίες σχεδόν στα πάντα.

Το συγκεκριμένο βακτήριο δεν είναι κάτι καινούριο, συνήθως το κολλάνε οι γάτες από τους ψύλλους, ενώ προσβάλλει κυρίως αδύναμους οργανισμούς και μικρά παιδιά και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις. Όμως σε κάποια περιστατικά υπάρχουν σοβαρές επιπλοκές. Το θέμα όμως έχει λάβει πλέον και άλλες διαστάσεις αφού στη γειτονιά που μένει η οικογένεια, βρίσκεται μια ηλικιωμένη κυρία που για χρόνια ταΐζει τις αδέσποτες γάτες της περιοχής και διατηρεί οικόσιτα ζώα και η οποία μετά από καταγγελία καλείται να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ. Η ίδια υποστηρίζει ότι τα ζώα της είναι ασφαλή και εμβολιασμένα.

Δείτε περισσότερα στο apithano.gr

Close