Κυψέλη βρέφος: Εξοργιστικά όσα λέει ο κατηγορούμενος μέσα από τη φυλακή (Video)

Κυψέλη βρέφος: Εξοργιστικά όσα λέει ο κατηγορούμενος μέσα από τα κρατητήρια (Video)

Προσθήκη του daddy-cool.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Η φρικιαστική υπόθεση της Κυψέλης έχει συνταράξει τη χώρα και ο 43χρονος φερόμενος ως πατέρας μίλησε για πρώτη φορά μέσα  από τα κρατητήρια δίνοντας τη δική του εκδοχή στα σοκαριστικά γεγονότα.

Ένα κατεψυγμένο μωρό με δεκάδες μαχαιριές στην πλάτη, ένα 15χρονο κορίτσι έγκυος, ένα 9χρονο και ένα 12χρονο αγόρι με αφροδίσιο νόσημα. Και δύο γονείς να παραδέχονται με τρόπο κυνικό και ψυχρό πως περιέφεραν από σπίτι σε σπίτι το νεκρό μωρό τους για σχεδόν μια τετραετία.

Η φρικιαστική υπόθεση της Κυψέλης έχει συνταράξει τη χώρα και ο 43χρονος φερόμενος ως πατέρας μίλησε για πρώτη φορά μέσα  από τα κρατητήρια δίνοντας τη δική του εκδοχή στα σοκαριστικά γεγονότα.

Τί είπε ο 43χρονος  μέσα από το κρατητήριο

-Τι έγινε τελικά με αυτό το βρέφος;

-Τι έγινε αυτό το βρέφος ε; Αυτό το βρέφος ήταν άρρωστο. Είχε κάτι με το έντερο και κήλη είχε και μας έμεινε στα χέρια.

Η αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο LIVE NEWS και τη Βάσια Γκανάρα, προκαλεί ερωτηματικά από τα πρώτα λεπτά. Αρχικά ο 43χρονος εμφανίζεται να μην ξέρει με βεβαιότητα πότε τελικά γεννήθηκε αυτό το βρέφος που εντοπίστηκε νεκρό μέσα στη βαλίτσα.

-Πότε γεννήθηκε θυμάσαι;

-Το 21′.

-Το 2021 ή το 2022;

-Εε 21′.

Όταν η δημοσιογράφος του LIVE NEWS του λέει πως η σύζυγος του κατέθεσε αυτό το μωράκι το έφερε στον κόσμο το 2022 και όχι το 2021, τότε εκείνος συνέστησε να ανατρέξουμε στο Facebook του.

-Κοίταξε στο Facebook που έχουμε αναρτήσει φωτογραφίες.

-Άρα το 21′ γεννήθηκε. Μετά;

-Γεννήθηκε το 21′. Μετά από οκτώ μήνες, αυτό ήταν καλά. Έπρεπε να του κάνουμε συνέχεια μασάζ στην κοιλιά γιατί είχε πρόβλημα με το έντερο.

-Έτσι σας είπαν οι γιατροί;

-Ναι. Και ότι είχε κήλη και έπρεπε να κάνουμε μασάζ στην κοιλιά του. Δεν μπορούσε καν να ενεργηθεί, ούτε να φάει, ούτε τουαλέτα.

Η συζήτηση φτάνει στην ημέρα θανάτου του βρέφους. Με τρόπο απαθή και ανέκφραστο ο 43χρονος θα περιγράψει το πώς ένα αγγελούδι 9 μηνών «έφυγε» από τη ζωή.

-Πώς πέθανε;

-Καθόμασταν στο τραπέζι, οικογένεια.

-Για φαγητό.

-Ναι. Και εκεί είχαμε στην κουζίνα την κούνια του μωρού. Εκείνη την μέρα είχε πυρετό και είχαμε πάει στο γιατρό. Και μου λέει είναι ο ιός και έχει και κήλη. Του κάναμε τα είδε. Είχαν δώσει ένα υπόθετο για τον πυρετό. Μετά από, βλέπει το παιδί, λέει η γυναίκα μου «το παιδί δεν είναι καλά. Το παιδί δεν είναι καλά» μου λέει «Είναι κάπως σε αφασία».

Τότε όπως λέει, το μωρό έβγαλε έναν παράξενο ήχο και χωρίς να προλάβουν να αντιδράσουν «έφυγε» από τη ζωή.

-Και μετά εκεί που καθόμασταν στο τραπέζι ακούω ένα «παπ», έναν ήχο και μετά βλέπω την κοιλιά του πρησμένη. Είχε πρηστεί, είχε γίνει σαν μπαλόνι και μετά προσπάθησα να του κάνω μασάζ και να… Αλλά το παιδί ήταν σε… Παραδόθηκε εκείνη την ώρα και έβγαζε κάτι άσπρα.

«Ίσως έχει γίνει όταν είχαμε την κατάψυξη και είχε πιάσει πάγο για να το βγάλουμε…» – Σοκάρουν τα λόγια του 43χρονου & οι αντιφάσεις.

Ψυχρός, απαθής και ανέκφραστος. Θα δώσει την δική του εκδοχή στο γιατί επέλεξαν να καταψύξουν το νεκρό μωρό τους, γιατί το περιέφεραν από σπίτι σε σπίτι και γιατί –εφόσον πέθανε από παθολογικά αίτια – το κορμάκι του έφερε δεκάδες μαχαιριές.

-Και το πηγαίνατε από σπίτι σε σπίτι. Έχετε αλλάξει τρία σπίτια έχουμε δει.

-Τρία, τέσσερα σπίτια ναι. Και τα τραύματα που λένε ότι έχουν βρει…

-Λένε για μαχαιριές.

-Ναι. Αυτό που ίσως έγινε όταν είχαμε την κατάψυξη και είχε πιάσει πάγο για να το βγάλουμε.

Η περιγραφή του προκαλεί ανατριχίλα. Τόσο για το πώς περιέφεραν ένα μωρό νεκρό από σπίτι σε σπίτι, όσο και για τις μαχαιριές που παραδέχτηκε πως κατάφερε στο κορμάκι του. Άθελά του όπως υποστήριξε.

-Όχι δεν τρυπήσαμε το μωρό. Τον πάγο χτύπαγα. Αλλά εγώ αφού ήταν παγωμένο το μωρό δεν έβγαινε αίμα για να ξέρω ότι το χτύπησα το μωρό.

-Πω πω.

-Κατάλαβες; Για να το βγάλω το μωρό.

-Τι λέτε τώρα;

-Για να το βγάλω το μωρό και να το μετακινήσω αλλού. Δεν είναι ότι το έσφαξα και πέθανε.

-Άρα γι’ αυτό έχει αυτά τα τραύματα εσείς λέτε.

-Ακριβώς.

Σε αντίθεση με όλα όσα ισχυρίζεται ο 43χρονος για να δικαιολογήσει τις πολλαπλές μαχαιριές, ο ιατροδικαστής εντόπισε 18 τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη του βρέφους, εκ των οποίων τα τρία ήταν προθανάτια και 15 μεταθανάτια.

-Γιατί το βάλατε στη βαλίτσα;

-Στη βαλίτσα; Στην κατάψυξη ήταν.

-Γιατί;

-Γιατί φοβηθήκαμε ότι θα πάρουν τα παιδιά μας, γιατί τα είχαμε αδήλωτα. Και φοβήθηκα μόνο ότι θα έρθει η Πρόνοια και θα πάρει τα παιδιά μας και θα διαλυθεί όλη η οικογένειά μας. Αυτό ήταν ο λόγος που δεν ήξερα τι να κάνω.

Τρεις φορές φιλοξενήθηκαν στο Παίδων τα παιδιά

Μόνο το 2025, τα παιδιά της οικογένειας φιλοξενήθηκαν 3 φορές στο Παίδων λόγω παραμέλησης. Εκθέτοντας την αναλγησία των κοινωνικών υπηρεσιών, ο 43χρονος περιγράφει το πώς απλά πήγε στο νοσοκομείο και χωρίς να τον σταματήσει κανείς πήρε τα παιδιά του και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

-Εσείς τα βγάλατε. Μας το είπαν ότι τα βγάλατε εσείς. Πήγατε και τα πήρατε.

-Πήγα και τα πήρα. Ναι.

-Τι έγινε με το Παίδων;

-Γιατί δεν, δεν, δεν ήταν να τα πάρουμε τα παιδιά. Εγώ δεν ήθελα γιατί αγαπάω τα παιδιά μου και πήγα και τα πήρα.

-Χαρτιά γιατί δεν βγάλατε ποτέ;

-Γιατί φοβόμασταν. Φοβόμασταν δηλαδή ότι θα πάμε κι όταν θα πάμε θα γίνει αυτό που έγινε και πώς έγινε. Είδες τι έγινε; Πήγαμε στο Παίδων μετά.

Δείγματα DNA έχουν ληφθεί από τους εμπλεκόμενους ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι είναι οι γονείς των τριών παιδιών που φιλοξενούνται για ακόμη μια φορά στο νοσοκομείο Παίδων.

Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Κυψέλης μετά τις απολογίες τους για την κακουργηματική κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή τους, ενώ υπενθυμίζεται πως και οι τρεις αντιμετωπίζουν επιπλέον την κατηγορία της μη ανακοίνωσης ανεύρεσης νεκρού.

Παράλληλα, σε βάρος των δύο έχουν ασκηθεί διώξεις για την ανθρωποκτονία του βρέφους και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκδόθηκαν τα σχετικά εντάλματα σύλληψης.

Οι τρεις κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου αύριο στην Ευελπίδων, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα και να λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους σχετικά με τη δεύτερη δικογραφία.

Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας θα εξεταστεί πλέον ξεχωριστά από τη δικαιοσύνη.

Σε υπόθεση μαστροπείας και αρπαγής με θύμα μια 42χρονη Γερμανίδα είχε εμπλακεί ο 43χρονος. Η καταγγελία της 42χρονης έστειλε τον 43χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήταν 2020 όταν ο άντρας που σήμερα απασχολεί για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη, ανέβαζε εικόνες όπως αυτές με συγκρατούμενούς του. Η εποχή που η 42χρονη τότε Γερμανίδα, που τον είχε καταγγείλει για βιασμούς, αρπαγή και μαστροπεία, δεχόταν μηνύματα για να αλλάξει το περιεχόμενο της κατάθεσής της.

Το Live News παρουσιάσε ορισμένα από τα μηνύματα που είχαν φτάσει στο κινητό τηλέφωνο της γυναίκας και δίνει το λόγο σε στενό συγγενή του 43χρονου που είχε ζήσει τότε τα γεγονότα από κοντά.

«Δεν ξέρω πώς γνωριστήκανε με αυτήν τη Γερμανίδα και την έφερε εδώ και ζούσαν όλοι μαζί και η γυναίκα του και η Γερμανίδα», είπε ο θείος του 43χρονου.

Η γυναίκα ανέφερε στους αστυνομικούς πως βρισκόταν παγιδευμένη στο σπίτι του 43χρονου, αναγκασμένη να εκδίδεται για να του φέρνει χρήματα.

«Η κοπέλα μου τόσο ξύλο που έφαγε δεν ξέρω τι της έκανε. Τον πήρε τηλέφωνο και του λέει έλα σε κάτω πάτησε σε θέλω και εκεί τον πιάσανε η αστυνομία και τον μπήκανε μέσα», συνέχισε ο θείος του κατηγορούμενου.

Ο 43χρονος παρέμεινε στη φυλακή για λίγους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πάντα άλλαξαν και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος όταν η γυναίκα τροποποίησε την αρχική της κατάθεση.

«Και της είπαμε και εμείς και ο πατέρας του. Εντάξει, μην κάνεις τέτοια πράγματα. Έχει τρία παιδιά. Κρίμα, είναι. Μπαίνει και αυτός φυλακή», ανέφερε ο συγγενής.

Τα μηνύματα στην 42χρονη για να αλλάξει την κατάθεσή της

Τα μηνύματα που έφταναν τότε στο κινητό της Γερμανίδας, αποτύπωναν ένα μέρος μόνο από τις πιέσεις που δεχόταν.

Άγνωστος: Μ… θα γράψω σε κάθε ομαδική συνομιλία ότι αυτό φταίει που το έκανες εσύ.

Γερμανίδα: Εσείς κάνατε αναφορά για τον Hassan. Όχι εγώ.

Άγνωστος: Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ στη ζωή μου αλκοόλ ή ναρκωτικά — ούτε μία φορά, τρελή. Εδώ και έξι μήνες τρέχεις πανικόβλητη και προσπαθείς να μου καταστρέψεις τη ζωή — τα έχω όλα, τα έχω όλα.

Γερμανίδα: Ωραία χειραγώγηση.

Είχαν περάσει λίγες μόνο μέρες τότε από την καταγγελία της γυναίκας και την προφυλάκιση του 43χρονου. Τα περισσότερα μηνύματα ήταν απεσταλμένα από αριθμούς που έβλεπε για πρώτη φορά. Την απειλούσαν ότι θα βρεθεί και η ίδια στη φυλακή.

«Ποιος μπλόκαρε ποιον; Ο Χασάν ήταν εδώ χθες το βράδυ· διάβασα όλα όσα έστειλες. Εσύ και ο Βασίλης χωρίσατε τώρα. Και θα σε βάλουμε φυλακή. Η αποστολή εξετελέσθη. Ευχαριστώ για τα πράγματα που έστειλες. Ζηλεύεις επειδή ο Βασίλης δεν σε θέλει πια. Εσείς οι δύο τελειώσατε. Χωρίσατε. Αλλά δεν τον θέλω εγώ — μην ανησυχείς».

«Εγώ αυτή την Ν. την γνώρισα όταν πήγα στα δικαστήρια στη μεταγωγή που τον έφεραν και ήταν αυτή εκεί», συνέχισε ο θείος του 43χρονου.

Για μέρες η Γερμανίδα προσπαθούσε να συνέλθει. Τα λόγια και τα σημάδια της κακοποίησης στο σώμα της, είχαν κινητοποιήσει ταχύτατα τους αστυνομικούς.

«Κάθε φορά που αρνιόμουν να πάω σε ραντεβού ή όταν μάθαινε ότι οι πελάτες δεν ήταν ικανοποιημένοι από εμένα, γινόταν τρομερά βίαιος. Με χτυπούσε σε όλο μου το σώμα. Με έβαζε κάτω από το νεροχύτη προσπαθώντας να με πνίξει ή έπαιρνε σεντόνι και το τύλιγε γύρω από το λαιμό μου πάλι για να με πνίξει ή το έκανε με τα ίδια του τα χέρια, ενώ είχε και μια σιδερένια ράβδο με την οποία με χτυπούσε. Είχε καθιερώσει ως τιμωρία να έρχονται σπίτι δύο φίλοι του Αφρικανοί, να με βιάζουν και να με χτυπάνε», είπε η 42χρονη για το τι πέρασε στα χέρια του 43χρονου.

Η Γερμανίδα είχε μιλήσει στους αστυνομικούς για τη γνωριμία της με τον άντρα που κατήγγειλε αλλά και για το πώς έγινε πιόνι στα χέρια του.

Όπως είπε, «Από τότε που πήγα στο σπίτι του άλλαξαν τα πάντα στη σχέση μας αλλά και στη ζωή μου. Άρχισε να γίνεται αρκετά επιθετικός. Μου μιλούσε άσχημα, ενώ έφτασε στο σημείο να μου πάρει τα εφτακόσια ευρώ που είχα μαζί μου για το δεκαπενθήμερο όπου θα έμενα στην Ελλάδα».

Γειτόνισσα ανέφερε: «Αυτός εξέδιδε μια κοπέλα μέσα στο διαμέρισμα. Έφερνε πελάτες και αυτή κάποια στιγμή βρήκε ανοιχτή την πόρτα και κατάφερε και το έσκασε. Ότι την εξέδιδε και την εξέδιδε μέσα στο σπίτι μαζί με τα παιδιά δηλαδή εκεί μέσα σε ένα δωμάτιο έφερνε πελάτες».

Η ίδια γυναίκα τροποποίησε την κατάθεσή της, λίγες εβδομάδες αργότερα, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να αποφυλακιστεί. Την υπόθεση του 2020, ήρθαν να πλαισιώνουν τα επόμενα χρόνια οι ανώνυμες αναφορές για κακοποίηση των παιδιών της οικογένειας του 43χρονου, που σήμερα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση φρίκης με το νεκρό βρέφος.

Καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου

O Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε στο mega πως τρέχει σε πάρα πολλά επίπεδα η έρευνα. Γίνονται έρευνες να διαπιστωθεί πότε ακριβώς δολοφονήθηκε το παιδί, σε ποιο σπίτι δολοφονήθηκε, υπό ποίες συνθήκες, τι είδαν τα παιδιά, γιατί θα καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγου στο σπίτι του παιδιού και τα τρία παιδιά. Θα προσπαθήσουν να αντλήσουν ορισμένα στοιχεία που είναι κρίσιμα γιατί οι δύο γονείς δε φαίνεται να λένε την αλήθεια και έχουν μια κοινή γραμμή ότι το παιδί ήταν άρρωστο κτλ.

Υπήρξε στη διάρκεια της έρευνας μια σημαντική κατάθεση του ιατροδικαστή που έκανε την έρευνα. Αυτός ανέφερε – το ήδη γνωστό – ότι το παιδί έχει δεχθεί συνολικά είκοσι μαχαιριές, εκ των οποίων οι πέντε προ του θανάτου του. Και τέθηκαν τα ερωτήματα σε σχέση με τους ισχυρισμούς που έχουν παρουσιαστεί.

Καταρρίπτεται ο ισχυρισμός ότι ο 43χρονος ότι τρυπούσε τον πάγο επειδή το παιδί ήταν στην κατάψυξη. Διότι αν ήταν έτσι πρώτον, το παιδί δε θα είχε αιμορραγία. Θα είχε πεθάνει για τους παθολογικούς λόγους και αν δεχόταν κάποια πλήγματα στη διαδικασία του σπασίματος του πάγου, δε θα έβγαινε αίμα γιατί είναι ήδη νεκρό εδώ και αρκετούς μήνες, αρκετά χρόνια.

Αυτό καταρρίπτεται διότι, όπως είπε ο ιατροδικαστής, τη σχετική έρευνα την είχε κάνει, το σχετικό πόρισμα ο κύριος Μεσογίτης. Είπε ότι το παιδί όταν το βρήκε καταρχάς ήταν μέσα στα αίματα. Υπήρχε δηλαδή αίμα και σε αυτή τη βαλίτσα που το είδαν και τα λοιπά. Δεύτερον, ότι είχε χτυπήματα προ του θανάτου του, ότι το παιδί είχε χάσει όλο το αίμα από το σώμα του.

Επιπλέον, είπε ότι τα πλήγματα είναι από τέμνον και νύσσον όργανο, δηλαδή από ένα μαχαίρι, μικρό μαχαίρι, το οποίο προφανώς δε θα μπορούσε να σπάσει τον πάγο, γιατί τον ρώτησε μήπως χρησιμοποίησε κάποιο παγοκόφτη, κάποιο κατσαβίδι. «Όχι» λέει, «είναι από τέμνον και νύσσον όργανο». Αν είχε πάγο, όλο του το σώμα θα έπρεπε να δεχτεί και μπροστά χτυπήματα στο άλλο του σώμα, σε άλλα σημεία του σώματος, γιατί αυτό θα ήταν, του σώματός του, γιατί θα ήταν παγωμένο, και είπε «όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Είναι όλα στην πλάτη από τον αυχένα μέχρι το γοφό, μέχρι τα ποδαράκια του παιδιού».

Και το τελευταίο ότι είναι σαφές ότι από την εξέταση που είχε κάνει, ότι το παιδί δεν είχε παθολογικά προβλήματα, δεν φαίνεται από την εξέταση των οργάνων να είχε κάποιο σοβαρό παθολογικό πρόβλημα.

News